h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Datça açıklarında tekne faciası: 4 göçmen hayatını kaybetti

Datça açıklarında tekne faciası: 4 göçmen hayatını kaybetti

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında bir lastik botun batması sonucu 4 düzensiz göçmen hayatını kaybetti. Lastik botun su alması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri olaya müdahale etti ve içerisinde bulunan 28 göçmeni kurtardı. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda 10 göçmen daha kurtarıldı ancak 4 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede kayıp olma ihtimaline karşı arama faaliyetleri devam ediyor.

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında gece saatlerinde içerisinde kaçak göçmenlerin bulunduğu bir lastik botun batması sonucu 4 göçmenin cesedine ulaşıldı. Datça Sahil Güvenlik ekipleri, 42 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi tarafından kullanılan lastik botun su almaya başlaması üzerine yardım çağrısı aldı. Gelen yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Botu, olay yerine yönlendirildi. Sahil Güvenlik ekipleri, lastik bot içerisinde bulunan 28 düzensiz göçmeni kurtardı ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisini yakaladı. Kurtarılan göçmenlerden elde edilen ilk bilgilere göre, 14 düzensiz göçmenin denize düştüğü belirlendi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Helikopteri, Sahil Güvenlik Gemisi ve 4 Sahil Güvenlik Botu daha olay yerine sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 10 düzensiz göçmen daha deniz yüzeyinde bulunarak kurtarıldı ve 4 göçmenin cesedi bulundu. Bölgede kayıp olabilecek başka göçmenler için Sahil Güvenlik Helikopteri ve Sahil Güvenlik Gemisi tarafından arama çalışmaları tedbiren sürdürüldü.

Şanlıurfa’da 8 Kilo Uyuşturucu Madde Yakalandı: Polis Operasyonuyla Büyük Çaplı Bir Harekât Gerçekleştirildi

Sıradaki haber:

Şanlıurfa’da 8 Kilo Uyuşturucu Madde Yakalandı: Polis Operasyonuyla Büyük Çaplı Bir Harekât Gerçekleştirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.