h Dolar 34,2056 % 0.19
h Euro 37,1228 % 0.19
h Sterlin 44,6968 % 0.33
h Altın (Gr) 2.974,75 %0,70
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Deprem Bilimciler Uyarıyor: Tunceli’de Meydana Gelen 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Yedisu Fayı İle İlgili Endişe Yaratıyor!

Deprem Bilimciler Uyarıyor: Tunceli’de Meydana Gelen 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Yedisu Fayı İle İlgili Endişe Yaratıyor!

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, AFAD'ın verilerine göre saat 16:28'de meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem, bölgede endişe yaratmış durumda. Depremin yerin 8.7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirlendi. Detaylar haberimizde!

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde, AFAD’ın verilerine göre saat 16:28’de meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem, bölgede endişe yaratmış durumda. Depremin yerin 8.7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirlendi. Şu ana kadar depremin neden olduğu herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı açıklanırken, bölgedeki vatandaşlar tedbir amaçlı dışarıda beklemeye geçti.

Japon deprem uzmanı Moriwaki’nin daha önce yaptığı açıklamada Tunceli’deki olası depremlere dikkat çektiği ve tsunami uyarısında bulunduğu hatırlatıldı. Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise Tunceli’de gerçekleşen son depremin Yedisu Fayı üzerinde olduğunu ve bu fayın kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır olduğunu belirtti. Görür, bu nedenle bölgedeki yerleşim alanlarına dikkat edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. “DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ” ifadesini kullanan Görür, bilincin artırılması ve güvenli şehirler oluşturulması çağrısında bulundu.

Bakan Ersoy Müjdeyi Verdi: Kültür ve Turizm Bakanlığı 1500 Personel Alacak!

Sıradaki haber:

Bakan Ersoy Müjdeyi Verdi: Kültür ve Turizm Bakanlığı 1500 Personel Alacak!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.