h Dolar 34,2641 % 0.01
h Euro 36,9663 % 0.01
h Sterlin 44,4907 % 0
h Altın (Gr) 3.028,72 %0,04
h BIST100 8.732,17 %-1,20
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Deprem sonrası kaybolan kızını 11 aydır bulamayan baba

Deprem sonrası kaybolan kızını 11 aydır bulamayan baba

Kahramanmaraş depreminde bin 400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi’nden yaralı kurtarılıp İzmir’deki hastaneye sevk edilen Fikriye Aybüke Körük’ün ailesi 11 aydır haber alamıyor. Adana’da yaşayan anne, kızını ölü ya da diri bulmak istiyor. Ancak kızıyla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamıyor ve DNA testinde de kızına rastlanmamış. Anne, kızının hayatta olup olmadığını bilmek istiyor ve eğer öldüyse mezarını görmek ve yanına gömülmek istiyor. Kahramanmaraş Valiliği ise kayıp yakınlarının adliye ve emniyete başvurması gerektiğini belirtiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da DNA örnekleriyle kimsesizler mezarlığındaki kişileri eşleştiriyor.

Kahramanmaraş depreminde 1.400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi’nden yaralı kurtarılıp İzmir’deki hastaneye sevk edilen Fikriye Aybüke Körük’ten ailesi 11 aydır haber alamıyor. Adana’da yaşayan annesi, “Kızımı ölü ya da diri bulmak istiyorum. Eğer öldüyse bir mezarı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta geçen yıl meydana gelen ve 11 ilde etkili olan depremlerde hayatını kaybeden insan sayısı 50 binden fazla. Depremde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ebrar Sitesi’nde ise bin 400 kişi yaşamını yitirdi. Depremden sonra birçok kişi ise kayboldu.

26 yaşındaki Fikriye Aybüke Körük, depremde eşiyle birlikte Ebrar Sitesi’nde bulunuyordu. Eşi hayatını kaybeden Aybüke Körük, yaralı olarak enkazdan çıkarıldı ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Fikriye Aybüke’nin annesi Fadime Gökçe, depremden sonra Kahramanmaraş’a gitti ve günlerce enkaz başında bekledi. Ancak kızının İzmir’de olduğunu duyunca hemen İzmir’e gitti. Ne yazık ki, kızını bulamadı ve kızının başka bir ile sevk edildiği bilgisini öğrendi. Ancak kayıtlarda böyle bir bilgi bulunmuyordu.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, “Depremzedeler ilimize geldi” başlıklı bir duyuru yayınladı. Bu duyuruda sedyede yatan kişinin Fikriye Aybüke Körük olduğunu iddia eden anne, kayıp kızının 11 aydır bulunmasını bekliyor.

Fadime Gökçe, kızının DNA testinde de bulunmadığını söyledi. Gökçe, “Benim gibi birçok anne var ve artık dayanamıyoruz. En ufak bir haberde başka şehirlere koşuyoruz ve araştırıyoruz. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün paylaştığı o resmi bulduk, kızımın İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaydı varmış. İki defa İzmir’e gittik ancak kızım orada olmadığını söylediler. Bunu nasıl anlamalıyım? O fotoğraftaki benim kızım değilse o zaman nerede? Ama o fotoğraftaki kesinlikle benim kızım, kaşlarından ve gözlerinden tanıdım. Ancak DNA testinde kızıma rastlanmamış” şeklinde konuştu.

Sürekli acı çektiğini ve kızından geriye kalan fotoğraflarla avunduğunu söyleyen Fadime Gökçe, “Biz yaşıyor gibi değiliz. Sabah oluyor, gece oluyor, biz aynı karanlık içindeyiz. Kahramanmaraş’ta üşümeyi bile unuttum, buraya geldim ama ruhum hala orada. Evimin penceresinden baktığımda her zaman enkazı görüyorum. Ben o enkazla her yere gidiyorum. Ben sadece kızımı istiyorum. Ne yaşadığını bilmiyoruz, yaşıyor mu, öldü mü, kimin elinde ne çekiyor, hiçbir şey bilmiyoruz. Eğer öldüyse mezarını istiyorum, yanına gömülmek istiyorum. Eşinin mezarı belli, benim evladımın mezarı da belli olsun” dedi.

Kahramanmaraş Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kayıp kişilerin yakınlarının adli ve emniyet birimlerine başvurması gerektiğini, konuyla ilgilenen kurumun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olduğunu, aileden alınan DNA örneklerinin kimsesizler mezarlığındaki kişilerle eşleştirildiğini bildirdi.

Kırklareli’nde yakalanan 30 aranan şüpheli

Sıradaki haber:

Kırklareli’nde yakalanan 30 aranan şüpheli

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.