h Dolar 34,2901 % 0
h Euro 37,0973 % 0
h Sterlin 44,5598 % 0.12
h Altın (Gr) 3.021,60 %-0,24
h BIST100 8.945,80 %0,42
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Depremde hayatını kaybeden gazeteciler için mevlit okutuldu

Depremde hayatını kaybeden gazeteciler için mevlit okutuldu

Adıyaman'da mevlit okutularak anılan depremde hayatını kaybeden gazeteciler için anma töreni düzenlendi. 6 Şubat depremlerinde basın sektöründe görev yapan 17 kişi hayatını kaybetmişti. Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti tarafından düzenlenen mevlit okuma etkinliği, Yenipınar Camii'nde gerçekleştirildi. Mevlit sonunda dualar edilirken, katılımcılara helva ikram edildi. AGAD Başkanı İbrahim Aslan, törende yaptığı konuşmada, depremde hayatını kaybeden gazetecilerin anısını yaşatmanın önemine vurgu yaptı.

Adıyaman’da depremde hayatını kaybeden gazeteciler için mevlit okutuldu

Adıyaman’da meydana gelen 6 Şubat depremi sonucunda basın sektöründe görev yapan 17 kişi hayatını kaybetti. Bu kayıplar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde anıldı. Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) tarafından düzenlenen etkinlikte hayatını kaybeden gazetecilere mevlit okutuldu.

Mevlit, Yenipınar Camii’nde öğle namazı öncesinde okundu ve Adıyaman Müftüsü Mevlüt Haliloğlu tarafından dua edildi. Cami çıkışında ise mevlide katılanlara helva ikram edildi.

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, “6 Şubat depremi sebebiyle Türkiye genelinde 25 gazeteci, Adıyaman’da ise 17 gazeteci meslektaşımızı kaybettik. Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, kaybettiğimiz meslektaşlarımızın anısına mevlit okutuyoruz. Bundan sonra 10 Ocak, artık çalıştığımız gün olarak değil, depremde kaybettiğimiz ve günlerce ulaşamadığımız meslektaşlarımızın acısını yüreklerimizde hissettiğimiz bir gün olarak anılacak” şeklinde konuştu.

Giresun’da FETÖ/PDY üyesi olan ve hakkında hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı.

Sıradaki haber:

Giresun’da FETÖ/PDY üyesi olan ve hakkında hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı.