h Dolar 34,3030 % 0.18
h Euro 37,2074 % 0.18
h Sterlin 44,5127 % -0.05
h Altın (Gr) 3.014,91 %0,11
h BIST100 8.872,85 %1,81
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Depremzedeler için psikososyal destek müzik atölyesinde bir araya gelen çocuklar

Depremzedeler için psikososyal destek müzik atölyesinde bir araya gelen çocuklar

Malatya'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikososyal Destek Ekipleri, depremzede çocuklara yönelik müzik atölyesi kurdu. 6 Şubat'ta yaşanan depremin etkisiyle konteyner kentlerde yaşayan çocuklar, saz kursuna katılarak müzikle psikolojik destek alacak. Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, konteyner kentlerdeki psikososyal destek çalışmalarının sürdüğünü ve Samanköy konteyner kentinde 50 çocuğa yönelik müzik atölyesi açıldığını belirtti. Ayrıca resim, sinema ve el sanatları gibi etkinliklerin de konteyner kentlerde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Malatya’da konteyner kentlerde yaşayan depremzede çocuklara destek olmak amacıyla Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikososyal Destek Ekipleri tarafından bir müzik atölyesi kuruldu. Bu atölyede çocuklar saz kursuna başlayarak müzik aracılığıyla deprem sonrası yaşadıkları stresi atlatmayı hedefliyor.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin büyük bir yıkıma sebep olduğu Malatya’da, çocukların yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardımcı olmak için konteyner kentlerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Psikososyal Destek ekipleri, Yeşilyurt ilçesinde bulunan Samanköy Konteyner Kent’te bir Müzik Atölyesi kurarak çocuklara uygulamalı olarak saz dersleri veriyor.

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, konteyner kentlerde Psikososyal Destek Hizmeti sunduklarını belirtti. 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya’da birçok konteyner kentte sosyal iyileştirme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Çeçen, “Bu kapsamda Samanköy konteyner kentte çocuklarımız için Müzik Atölyemizi faaliyete geçirdik. Bu atölyede 50 çocuğumuz faydalanmaktadır. Atölye çalışmalarıyla çocuklarımıza sosyal beceriler kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Diğer konteyner kent alanlarında da çocuklara yönelik resim, sinema, masa oyunları ve zeka oyunları gibi atölyelerin düzenlendiğini belirten İl Müdürü Çeçen, ayrıca yetişkinlere yönelik geleneksel el sanatları atölyelerinin de vatandaşların hizmetine sunulduğunu aktardı. Alanda görevli olan 1 psikolog, 1 çocuk gelişimci ve 2 sosyal çalışmacıyla konteynerları ziyaret ederek ihtiyaç tespiti ve rehberlik çalışmaları yaptıklarını dile getiren Çeçen, depremzede çocukların saz çalmayı öğrenmek için kursa gelmelerinden dolayı mutlu olduklarını ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyledi.

Bataklığa sıkışan eşek, kepçe yardımıyla kurtarıldı

Sıradaki haber:

Bataklığa sıkışan eşek, kepçe yardımıyla kurtarıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.