h Dolar 34,0000 % 0.29
h Euro 37,8431 % 0.29
h Sterlin 44,9273 % 0.84
h Altın (Gr) 2.820,23 %0,39
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Depremzedelerin hikayesi: “Her yağmur yağdığında ve soğuk bastığında deprem anı yeniden canlanıyor

Depremzedelerin hikayesi: “Her yağmur yağdığında ve soğuk bastığında deprem anı yeniden canlanıyor

Kahramanmaraş'ta depremde evleri yıkılan ve yakınlarını kaybeden İşpak ailesi, Kozan'a yerleşerek yeni bir hayat kurdu. Kızılay, Kozan'da yaşayan afetzedeleri ziyaret etti. Depremde son anda kurtulan aile, yaşadıkları zor süreci anlattı. Kozanlılar ve Kızılay'ın desteğiyle ayakta kalmaya çalışan aile, hala depremin korkusunu yaşamaktadır. Çocukları da deprem sonrası zor günler geçiren aileye destek olmaktadır.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonucunda evleri yıkılan ve birçok yakınını kaybeden İşpak ailesi, yeni bir hayat kurmak için Adana’nın Kozan ilçesine yerleşti. Ailenin deprem günlerini hatırlamaları, her yağmur ve soğuk hava onları depremle ilişkilendiriyor.

Kızılay Kozan Şube Başkanı Oğuz Cengiz ve kadın kolları sorumlusu Nalan Durucu, depremden etkilenen aileleri ziyaret etti. Bu ailelerden biri olan Fatma ve Ali İşpak çifti, Kahramanmaraş’ta evlerinin yıkılması sonrasında Kozan’a yerleştiklerini ve yeni bir hayat kurduklarını belirtti. Oğuz Cengiz, “Tüm deprem bölgelerimizde zor bir süreç yaşandı. Burada yakınlarını kaybetmiş olan ailemizi ziyaret ettik ve acılarını paylaşmak, yapabileceğimiz bir şeyle destek olmak amacıyla buradayız” dedi.

Depremde eşini kaybetmiş olan Fatma İşpak, evlerinin giriş katında oturdukları için son anda kurtulduklarını ve depremde Ali İşpak’ın kardeşi Nimet İşpak ve ailesini kaybettiklerini söyledi. İşpak, yaklaşık 2 ay önce yıkılan evlerine taşındıklarını ve adreslerinin değişmesi nedeniyle hiçbir destek veya yardım başvurusunda bulunamadıklarını ifade etti. “Hayat artık çok zor” diyen İşpak, depremde büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Üç çocuğu olan İşpak ailesi için en büyük sorun, adres değişikliği nedeniyle yardım alamamaktı. İşpak, eşi sıva ustası olduğu için iş imkanlarının az olduğu Kozan’da iş buldukça diğer şehirlere gitmek zorunda kaldıklarını da sözlerine ekledi.

Deprem korkusunu hala yaşadıklarını dile getiren İşpak, Kozanlıların kendilerine kucak açtığını ve Kızılay ve devletin varlığını daima hissettiklerini söyledi. İşpak ailesinin her yağmur yağdığında deprem olacak gibi korkularının olduğunu belirtti.

Ortaokulda okuyan ve doktor olmayı hedefleyen Muhammed Ali İşpak (10) ise, “Okul arkadaşlarımı çok özlüyorum. Duvarlardaki her çatlak beni depremi hatırlatıyor. Herkesin dikkatli olmasını ve çantalarında düdüklerini taşımalarını isterim” dedi.

SGK uzmanı, emeklilik sözleriyle para toplayan dolandırıcı tutuklandı

Sıradaki haber:

SGK uzmanı, emeklilik sözleriyle para toplayan dolandırıcı tutuklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.