h Dolar 34,2134 % 0.24
h Euro 37,1208 % 0.24
h Sterlin 44,6482 % 0.38
h Altın (Gr) 2.978,89 %0,85
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kızılcahamamlılarla sabah namazında buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kızılcahamamlılarla sabah namazında buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'ya bağlı Kızılcahamam ilçesinde sabah namazında vatandaşlarla buluşarak, şehit Mehmetçikler için dua etti. Camideki namaz sonrası yaptığı konuşmada, gençler ve çocukların ibadet eden nesiller olarak yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, dünyanın çeşitli bölgelerinde zulme maruz kalan Müslümanlara dua etti. Şehitler için de dua eden Erbaş, Türk milletinin birlik ve dirliğini koruması için Allah'a niyazda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde sabah namazında vatandaşlarla bir araya gelerek, şehit Mehmetçikler için dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kızılcahamam’daki Aşağı Camii’nde sabah namazını kıldırdı ve Kur’an-ı Kerim okudu. Namaz sonrası yaptığı konuşmada, şehitler için dua ederken, “Bizler şu anda seher vaktinde Allah dedik, estağfurullah diyoruz, Rabbimize tövbe istiğfar ediyoruz ve Peygamber Efendimize selamlar getiriyoruz. İnşallah Rabbimizin o ayette tanıttığı mümin kullarından oluruz” dedi.

Başkan Erbaş, gençler ve çocukların ibadet eden nesiller olarak yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Hz. İbrahim’in kabul olunan dualarıyız. Biz de neslimiz için, çocuklarımız için dua edelim” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı, dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanlara yapılan zulme de dikkat çekti. Kudüs, Filistin, Doğu Türkistan, Myanmar ve Keşmir gibi bölgelerde zulüm altında inleyen Müslümanlar için dua edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, mazlumların dualarının kabul olma şüphesi olmadığını söyleyerek, fakir, fukara, garip ve guraba gibi insanlar için de dua edilmesini istedi.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından şehitler için dua etti ve şunları dile getirdi: “İlahi Ya Rabbi! Şehit olan tüm fedai kardeşlerimizin ruhlarına hediye ettiğimiz sevapları kabul buyur. Gazilerimize acil şifalar nasip eyle. Vatanımızı, milletimizi tüm tehlikelerden koru. Ordumuzu her zaman muzaffer eyle. Filistin’deki kardeşlerimize rahmet eyle. İşgalcileri kahru perişan eyle ve müminlere zafer nasip eyle. Milletimizin birlik, beraberlik ve dirliği daim olsun. İçeride ve dışarıda hainlere fırsat verme. Milletimizin tuzaklara düşmesini engelle.”

Başkan Erbaş’ın bu duygu dolu konuşması, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ve teveccühle karşılandı.

İşte 3 Kuşaklık Kırkpınar Başpehlivanı Yetiştiren Ailenin Son Nesi Sabri Acar Defnedildi

Sıradaki haber:

İşte 3 Kuşaklık Kırkpınar Başpehlivanı Yetiştiren Ailenin Son Nesi Sabri Acar Defnedildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.