h Dolar 34,1796 % 0.12
h Euro 38,2372 % 0.12
h Sterlin 45,8867 % 0.12
h Altın (Gr) 2.935,80 %0,10
h BIST100 9.829,19 %-0,62
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Diyarbakır’da yaşanan ev yangınında baba hayatını kaybederken, oğlu ise dumandan etkilendi

Diyarbakır’da yaşanan ev yangınında baba hayatını kaybederken, oğlu ise dumandan etkilendi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde elektrikli sobanın düşmesi sonucu çıkan yangında baba hayatını kaybetti. Babasını kurtarmaya çalışan oğlu ise dumandan etkilendi. Olayda yangın söndürüldü, fakat baba hayatını kaybetti. Oğlu ise tedavi altına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşanan korkunç olayda, elektrikli sobanın düşmesi sonucu çıkan yangın bir babanın hayatına mal oldu. Maalesef, baba yangın sırasında eve mahsur kalarak yaşamını yitirirken, babasını kurtarmaya çalışan oğlu da dumandan etkilendi ve tedavi altına alındı.

Olay, merkez Bağlar ilçesinde bulunan Muradiye Mahallesi’ndeki 6 katlı Aktay 3 Apartmanı’nın son katındaki bir dairede gerçekleşti. İlk incelemelere göre, sabah saatlerinde elektrikli soba çalışır vaziyette düşerek yangına neden oldu. Bu esnada Hasan Altan isimli 80 yaşındaki baba, evin içinde mahsur kalmıştı. Durumu komşuları fark ettiği anda, Rıfat Altan adındaki 58 yaşındaki oğlu, inşaat şirketinde gece vardiyasında çalışmasına rağmen hemen olay yerine geldi ve babasını alevlerin arasından kurtarmaya çalıştı.

İhbar üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri uzun süren mücadele sonucunda yangını kontrol altına aldı. Maalesef sağlık ekipleri, Hasan Altan’ın yanarak feci şekilde hayatını kaybettiğini belirledi. Oğlu Rıfat ise dumandan etkilendiği için ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hasan Altan’ın cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürülürken olayla ilgili soruşturma sürüyor. Bu üzücü olayın aile ve çevresinde büyük bir üzüntü ve şok yarattığı belirtildi. Yangının kesin nedeninin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Açıköğretim sınavları, trafikte yoğunluk oluşturdu.

Sıradaki haber:

Açıköğretim sınavları, trafikte yoğunluk oluşturdu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.