h Dolar 34,2689 % 0.02
h Euro 36,9975 % 0.02
h Sterlin 44,4799 % -0.02
h Altın (Gr) 3.028,43 %0,03
h BIST100 8.842,42 %0,04
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Doğuştan görme engelli bir hafız, müezzinlik görevini başarıyla yerine getiriyor

Doğuştan görme engelli bir hafız, müezzinlik görevini başarıyla yerine getiriyor

Konya'da doğuştan görme engelli olan Hafız Muhammed Ali Bayar, camide müezzinlik yapıyor ve tek başına işlerini hallediyor. 21 yaşındaki Bayar, Braille alfabesi ile Kur'an'ı ezberledi ve hafız oldu. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren Bayar, müezzin kayyım olarak atandı. Kendisi gibi engelli olanlara çalışmanın hiçbir engel olmadığını hatırlatan Bayar, Braille alfabesi ile hafızlık eğitimi aldığını ve hemen hemen her yere tek başına gidebildiğini söyledi.

Konya’da yaşayan doğuştan görme engelli bir genç olan Hafız Muhammed Ali Bayar, müezzinlik yaparak hem camilerde görev alıyor hem de günlük işlerini tek başına hallediyor. Muhammed Ali Bayar, 2021 yılında Braille alfabesi kullanarak Kur’an-ı Kerim’i ezberleyip hafızlık unvanını elde etti. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na başarılı bir şekilde giren Hafız Muhammed Ali Bayar, Keçeciler Selahattin Camisi’nde müezzin olarak atandı ve daha sonra evine yakın olan Fetih Camisi’nde görev yapmaya başladı. Başarılı genç, kendi gibi engelli olanlara da herhangi bir şeyin çalışmalarının önünde engel olmadığını hatırlatmaktadır.

Hafız Muhammed Ali Bayar, engelli olmasından bahsederek şunları söyledi: “Doğuştan beri görme engelliyim. İlk ve orta öğretimimi Görme Engelliler Okulu’nda tamamladım. Daha sonra liseyi ve hafızlık eğitimimi tamamladım. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girdim ve tercih döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı’nda müezzin olarak atanmam gerçekleşti. Nisan 2022’den bu yana bu görevi sürdürmekteyim. Önceden görev yaptığım yer Keçeciler Selahattin Camisi idi, burada müezzin olarak çalıştım. Ardından durumum değerlendirilerek Fetih Camisi’ne görevlendirildik.”

“Hafızlık eğitimimi de Braille alfabesi ile tamamladım” diyen Muhammed Ali Bayar, süreç hakkında şunları anlattı: “Hafızlık eğitimimi de Braille alfabesi adı verilen kabartma yazı ile tamamladım. Kimi insanlar dinleyerek hafız olurken, kimileri de Braille alfabesi kullanarak bu süreci tamamlar. 8 Haziran 2021 tarihinde sınava girdim ve hafızlık sınavını başarı ile tamamladım. Şu an birçok yerde rahatlıkla tek başıma gidebilir ve gelebilirim. Hem camilere hem de evime yakın olan markete ve çarşıya rahatlıkla ulaşabiliyorum.”

Kendi gibi engelli olanlara tavsiyelerde bulunan Muhammed Ali Bayar, “Hiçbir şey çalışmanın önünde engel değildir. Başarı, azim ile çalışmaktır. Bazı insanlar hafız olurken, bazıları da yüksek lisans yapabilir. Yani, hiçbir şey çalışmanın önünde engel değildir” sözleriyle sözlerini tamamladı.

Evinde ruhsatsız tüfek bulunan kişiye 26 bin 474 TL para cezası verilecek.

Sıradaki haber:

Evinde ruhsatsız tüfek bulunan kişiye 26 bin 474 TL para cezası verilecek.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.