h Dolar 34,1207 % 0.28
h Euro 38,0460 % 0.28
h Sterlin 45,3248 % 0.01
h Altın (Gr) 2.867,63 %1,37
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Dualarına karşılık Filistin bayrağı yapan insanlar yüreklerini ortaya koydu.

Dualarına karşılık Filistin bayrağı yapan insanlar yüreklerini ortaya koydu.

Antalya'da düzenlenen bir programda Filistin'e destek için el emeği ürünler satışa sunuldu. Toplanan gelirin Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistin'e gönderilmesi planlanıyor. Programda dikkat çeken bir bölüm ise dua platformuydu. Filistin bayrağından oluşan renkli kalp şekilli kağıtlara katılımcılar dualarını yazarak asıldı. Programa yoğun ilgi gösterilirken, gelirin Filistin'de yaşayan kardeşlere ulaşması hedefleniyor.

Antalya’da Filistin’e destek amacıyla düzenlenen bir etkinlikte, Kur’an kursu öğreticileri ve kursiyer kadınlar tarafından yapılan el emeği ürünler satışa çıkarıldı. Elde edilen gelir ise Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistin’e gönderilecek. Program, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılandı ve dua platformu büyük ilgi gördü. Dikkat çeken bu platformda, Filistin bayrağının oluşturulduğu renkli ve kalpli kağıtlara katılımcıların dua yazdığı görüldü.

Antalya’nın Kepez ilçesinde gerçekleştirilen “Filistin İçin Sözümüz Var” temalı etkinlik, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından organize edildi. Etkinlik kapsamında, kentteki Kur’an kursu öğretmenleri ve kursiyer kadınlar tarafından yapılan giyim, gıda, süs eşyaları gibi ürünler satışa sunuldu. Vatandaşlar, gençten yaşlıya kadar büyük ilgi gösterdiği programa katılarak, satışlardan elde edilen gelirin Filistin’e yardım amacıyla TDV aracılığıyla gönderilmesine destek oldu.

Etkinlikte dikkat çeken bir diğer bölüm ise dua platformuydu. Siyah bir zemin üzerinde bayrak çiziminin yer aldığı platforma, Filistin bayrağının renkli kalp şeklindeki kağıtlara yazılan dualar asıldı. Kalp şeklindeki kağıtların desenleri ise Filistin bayrağının renklerinden oluşuyordu. Çocuklar, gençler, yetişkinler ve yaşlılar, kalplerindeki sözleri ve duaları bu platform üzerinde Filistin bayrağı altında bir araya getirdi.

Murapaşa İlçe Müftülüğünde Kur’an Kursu Öğreticisi Ülkü Akmeşe, Filistin bayrağından oluşan renkli kalp şeklindeki kağıtlara katılımcıların dualarını yazıp asma görevini üstlendi. Akmeşe, “Bu kadar insan bir araya gelmişken, tüm mümin kardeşlerimizin dualarını aynı platformda Filistin bayrağı renklerindeki kalplerle birleştirmek istedik. Program sonunda kaç kalbin Filistin için attığını öğreneceğiz. Gençlerimizden çok güzel dualar aldık ve etkilendik” dedi.

TDV Antalya Kadın Kolları Sorumlusu Aysel Uygun, “Filistin İçin Sözümüz Var” temalı etkinlikte Antalya’daki Kur’an kursu öğretmenleri ve kursiyer kadınların gönüllü olarak el emeği ürünleri sattığını ve elde edilen gelirin Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistin’e bağışlanacağını belirtti. Uygun, Filistin’deki zulüm sebebiyle yüreklerinin kanadığını ifade ederek, “Dünyanın eşi benzeri görülmemiş bir katliam yaşanıyor. Biz de seyirci kalmamak için bu tür etkinliklerin içinde yer alıyoruz. Elbette elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

TDV Gençlik Sorumlusu Yunus Emre Tatlı ise etkinliğe gösterilen yoğun ilginin sevindirici olduğunu belirterek, “Burada toplanan gelirler, Filistin’deki kardeşlerimize iletilecek. Herkese katılımları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Biri dikkat dağıttı, diğeri hırsızlık yaptı: Arnavutköy’de palet çalan şüpheliler güvenlik kamerasına yakalandı

Sıradaki haber:

Biri dikkat dağıttı, diğeri hırsızlık yaptı: Arnavutköy’de palet çalan şüpheliler güvenlik kamerasına yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.