h Dolar 34,0340 % -0.12
h Euro 38,0560 % -0.12
h Sterlin 45,3217 % 0.58
h Altın (Gr) 2.830,39 %1,00
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Edirne’deki camilerde şehitler için dualar edildi

Edirne’deki camilerde şehitler için dualar edildi

Edirne merkez ve ilçelerindeki camilerde düzenlenen programda, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. İl Müftüsü Hasan Başoğlu yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet ve millete sabır diledi. Programda okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualar şehitlerin ruhuna armağan edildi. Program sonunda vatandaşlara çorba ikramı yapıldı.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde görevlerini yerine getirirken şehit düşen askerlerimiz için Edirne ilinde bulunan camilerde özel bir programa yer verildi. Eski Cami’de düzenlenen törene Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu da katıldı. Camide yapılan dua ve namazın ardından konuşma yapan Müftü Başoğlu, “Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa ve milletimize sabır diliyorum. Eski Cami, tarihte zikirlerin, tesbihatın ve duaların yapıldığı bir mekandı. Bugün burada da şehitlerimize dua edebilmek için toplandık. Dualarımızın, Mehmetçiklerimizin mücadelesini kolaylaştırmasını ve onların zafer kazanmasını diliyoruz. Sabah namazı sonrasında ilimizdeki tüm camilerde aynı dualar ediliyor. Lütfen birlik ve beraberliğimizi koruyarak düşmana karşı mücadele eden askerlerimize destek olalım. Allah birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu. Programda okunan Kur’an-ı Kerim, tesbihat, zikir ve salavatlar şehitlerimizin ruhlarına bağışlandı. Tören sonrasında vatandaşlara çorba ikramı yapılarak program sona erdi.

Bursa’da bir kişi, 50 yaşında olduğu tespit edilen erkek, evinde hayatını kaybetti

Sıradaki haber:

Bursa’da bir kişi, 50 yaşında olduğu tespit edilen erkek, evinde hayatını kaybetti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.