h Dolar 34,1135 % 0.03
h Euro 37,9381 % 0.03
h Sterlin 45,0743 % -0.1
h Altın (Gr) 2.797,46 %-0,18
h BIST100 9.774,49 %0,17
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ege Sahillerinde ‘Lefke Bezi’ Adeta Bir Tutku Haline Geldi

Ege Sahillerinde ‘Lefke Bezi’ Adeta Bir Tutku Haline Geldi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde üretilen 'Lefke Bezi', Türkiye genelinde tanınan ve özellikle Ege sahil bölgelerinde talep gören bir ürün haline geldi. Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi ve belediye iş birliğinde pazarlanan bu yöresel ürün, Marmaris gibi turistik kentlerde büyük ilgi görüyor. Ayrıca, ürün tanıtımları ve pazarlama çalışmalarıyla satış hacmi artıyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, özellikle sahil bölgelerinde ürünlerin yabancı turistler tarafından tercih edildiğini belirtti.

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde üretilen ve adı “Lefke Bezi” olan bir ürün, Türkiye genelinde tanınıyor ve talep görüyor. Özellikle Ege sahillerinde popüler olan bu ürün, Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi ve belediye iş birliğiyle Türkiye genelinde pazarlanıyor. Her gün artan dağıtım ve pazarlama ağı sayesinde Marmaris başta olmak üzere Akdeniz ve Ege bölgelerindeki turistik şehirlerde de satış yapılmaktadır. Özellikle Marmaris’te büyük ilgi gören bu ürün, diğer sahil kentlerinde de giderek yaygınlaşmaktadır.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konu hakkında yaptığı açıklamada, yabancı turistlerin tercih ettiği kentlerde ve özellikle sahil kentlerinde ürünün büyük ilgi gördüğünü belirtti. Ege ve Akdeniz bölgelerindeki satış sorumlusu Figen Gedik tarafından yönetilen ürün tanıtımları, pazarlama faaliyetleri ve sipariş/satış işlemleri sayesinde büyük bir pazar payına ulaşılmaktadır.

Saliha’nın Dilekleri Gerçeğe Dönüştü

Sıradaki haber:

Saliha’nın Dilekleri Gerçeğe Dönüştü

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.