h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Erbil’de koalisyon kuvvetlerine yönelik SİHA saldırısı başarıyla engellendi

Erbil’de koalisyon kuvvetlerine yönelik SİHA saldırısı başarıyla engellendi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentinde, ABD öncülüğündeki terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerine ait üsse yönelik silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısı sonucunda düşürüldü. Bu olay, ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldırıların arttığı bir dönemde gerçekleşti. Ekim ayından bu yana Irak ve Suriye'deki ABD ve koalisyon güçlerine 130'dan fazla saldırı düzenlendi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde koalisyon güçlerine yönelik bir saldırı gerçekleştirildi.

IKBY’ye bağlı Terörle Mücadele Birimi tarafından yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde Uluslararası Erbil Havaalanı’ndaki ABD öncülüğündeki terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerine ait üsse saldıran silahlı insansız hava aracının (SİHA) düşürüldüğü ifade edildi.

Bu olay, İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim’den bu yana ABD ve koalisyon güçlerine yönelik gerçekleşen saldırıların arttığı bir dönemde gerçekleşti. ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, ekim ayından bu yana Irak ve Suriye’deki ABD ve koalisyon güçlerine 130’dan fazla saldırı düzenlendiğini belirtildi.

Dinlenme tesisi otoparkında park halindeki tırın içinde bir erkek cesedi bulundu

Sıradaki haber:

Dinlenme tesisi otoparkında park halindeki tırın içinde bir erkek cesedi bulundu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.