h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Erzincan’da DEAŞ’a finansal destek sağlayan 5 kişi gözaltına alındı

Erzincan’da DEAŞ’a finansal destek sağlayan 5 kişi gözaltına alındı

Erzincan'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda DEAŞ Silahlı Terör Örgütü'nü finanse ettiği değerlendirilen 5 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda, yüklü miktarda para, dijital materyaller ve yasa dışı transfer kayıtlarının tutulduğu defter ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada terör örgütlerinin faaliyetlerinin tespit edilerek finans kaynaklarının kurutulacağı belirtildi.

Erzincan’da yapılan bir “Terörizmin Finansmanıyla Mücadele” operasyonunda, DEAŞ Silahlı Terör Örgütü’nü finanse ettiği değerlendirilen 5 şüpheli polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, MASAK raporları üzerinde yapılan ayrıntılı incelemeler sonucunda, DEAŞ Silahlı Terör Örgütü’nü finanse ettiği değerlendirilen toplam 5 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Yakalanan şahısların evleri, iş yerleri ve araçlarında yapılan aramalarda; 26 milyon İran Riyali, yaklaşık 65 bin TL, birçok dijital materyal, banka dekontları ve yasa dışı transfer kayıtlarının tutulduğu defter ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü sözcüsü yaptığı açıklamada, “Terör örgütlerinin faaliyetlerinin tespit edilmesi ve finans kaynaklarının yok edilmesi konusundaki çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Enerji Tasarrufu Haftası boyunca yaklaşık bin 500 ilkokul öğrencisiyle bir araya gelindi

Sıradaki haber:

Enerji Tasarrufu Haftası boyunca yaklaşık bin 500 ilkokul öğrencisiyle bir araya gelindi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.