h Dolar 34,0811 % 0.18
h Euro 38,0850 % 0.18
h Sterlin 45,3767 % 0.1
h Altın (Gr) 2.841,56 %0,44
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Esenyurt sakinleri, aidatlara yapılan yüksek zamlardan dolayı isyan etti

Esenyurt sakinleri, aidatlara yapılan yüksek zamlardan dolayı isyan etti

Esenyurt'ta Botanica Residence isimli sitede aidatlara yapılan yüksek zamlar ve usulsüzlük iddiaları site sakinlerini isyan ettirdi. Sitede oturan vatandaşlar, geçici yönetimin istifa etmesini ve kat maliklerinden oluşan bir site yönetimi kurulmasını talep ediyor. Protesto eden site sakinleri, aidatlardaki zamların gereksiz olduğunu ve yönetimin hesap verilemez bir şekilde hareket ettiğini belirtiyor. Site sakinleri, geçici yönetimin şeffaf olmadığını ve aidatların nereye harcandığının bilinmediğini de ifade ediyor. Türkiye yasalarına göre geçici site yönetimleri kabul edilmemektedir ve site sakinleri gerçek bir yönetimin oluşturulmasını istemektedir.

Esenyurt’ta yer alan Botanica Residence isimli sitede, 520 dairenin bulunduğu 7 bloklu bir site, aidatlara yapılan yüksek zamlar nedeniyle büyük bir isyana sahne oldu. Site sakinleri, aidatlardaki artışı ve site yönetimindeki usulsüzlük iddialarını protesto etti.

Mevlana Mahallesi’nde bulunan Botanica Residence’da yaşayan vatandaşlar, yıllardır ödedikleri yüksek aidatlara karşılık istedikleri hizmetleri alamadıklarını belirtti. Site sakinleri, site tamamlandıktan sonra geçici olarak yönetimi devralan ve yaklaşık on yıldır devam eden geçici yönetim istifa etme ve yerine kat maliklerinden oluşan bir site yönetimi kurulmasını talep etti.

“Geçici yönetimi kovmak amacıyla toplandık”

Site sakini olan Suriye uyruklu Kemal Rmizy ise “Bugün, site sakinleri olarak aidatlara itiraz etmek amacıyla toplandık. Asgari ücret artışıyla birlikte site yönetimi, aidatlara zam yapıyor. Bu sitede yaşayanların çoğu yabancı olduğu için, mevcut yönetim Türk kanunlarını bilmediğini düşündüğü için istediği gibi zam yapıyor. Biz de bugün, geçici olarak görev yapan yönetimi görevden almak için toplandık” dedi.

“Yönetimin yaptıklarını inceleyemiyoruz”

İran uyruklu site sakinlerinden Pooneh Kiani ise “Aidatlara zam yapıldı, ev sahiplerine danışmadan bu karar alındı. Bize kaç kez sormadan zam yaptılar. Yönetimin içerisinde bir ev sahibi olması gerekiyor ancak burada hiçbir ev sahibi yönetimde bulunmuyor. Yönetimin neler yaptığını da bilemiyoruz. Şu anda ki yönetim, toplanan paraları nereye harcadıklarını hiçbir şekilde açıklamıyorlar” şeklinde konuştu.

“Geçici yönetimi tüm sitelerden kovmalıyız”

Türkmenistan uyruklu bir diğer daire sahibi Niyazkılıç Niyaz ise “Bu sitede, yıllardır vatandaşlarımızın ve kat maliklerinin haklarına saygı duyulmuyor. Bu nedenle bugün, bunu engellemek için toplandık. On yıldır geçici olarak görev yapan bir grup tarafından site yönetiliyor. Biz onları seçmedik. Türkiye yasaları, geçici site yönetimlerini yönetim olarak tanımıyor. Bu sitede gerçek bir yönetim, kat maliklerinden oluşan genel kurul tarafından yönetilebilir. Aksi takdirde, mafyatik bir yönetim oluşur. Biz bunu kabul etmiyoruz. Aidatları istedikleri gibi artırıyorlar ve genel kurul onayını almadan hareket ediyorlar. Bizim hiçbir bilgimiz yok, sadece asgari ücretin yüzde elli zam yapıldığı bilgisini aldık. Ancak son 12 ay içinde, parça parça zam yapılarak neredeyse yüzde iki yüz yirmi zam gerçekleştirildi. Örneğin, 12 ay önce dairenin aidatı bin 40 TL iken, bugün Ocak ayı itibariyle 3 bin 300 TL oldu. Biz nasıl geçineceğiz ve ne yapmamız gerekiyor? Bu nedenle bugün, bunları görevden almak için toplandık” şeklinde konuştu.

Manisa Büyükşehir İtfaiyesi, doğalgaz zehirlenmelerine karşı uyarıyor

Sıradaki haber:

Manisa Büyükşehir İtfaiyesi, doğalgaz zehirlenmelerine karşı uyarıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.