h Dolar 34,2641 % 0.01
h Euro 36,9663 % 0.01
h Sterlin 44,4907 % 0
h Altın (Gr) 3.028,72 %0,04
h BIST100 8.732,17 %-1,20
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Eşinin ihanetiyle yüzleşen adam, cinayetten şüpheleniliyor – Mesajlar delil olarak incelenecek

Eşinin ihanetiyle yüzleşen adam, cinayetten şüpheleniliyor – Mesajlar delil olarak incelenecek

Kocaeli Gölcük ilçesinde, aldattığı iddiasıyla kocası tarafından öldürülen Kadın, tutuklu eşinin akli dengesinin yerinde olup olmadığı incelenmek üzere gözlem altına alınacak. Mahkeme heyeti, cinayetin ardından defnedilen kadının eşinin yargılanmasına devam edilirken, eşinin akıl sağlığı raporu ve mesaj içeriklerinin incelenmesi talebini kabul etti. Şüphelinin savunmasında ise eşini aldattığı iddiasının bulunduğu belirtildi.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde kocası tarafından iddia edilen bir aldatma olayı sonucunda öldürülen Kıymet Budak’ın cenazesinin kimse tarafından teslim alınmaması üzerine belediye ekipleri tarafından defnedildiği bildirildi. Tutuklu eşinin yargılanmasına devam edildiği mahkemede, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Gözlem İhtisas Dairesi’ne sevk edilmesi ve eşi ile mesajlarının incelenerek rapor haline getirilmesine karar verildi.

Gölcük ilçesine bağlı Halıdere’deki bir restoranda geçtiğimiz kasım ayında meydana gelen olayda, Kıymet Budak adlı kadın, kocası Ş.B. tarafından ateş edilerek öldürülmüş ve şüpheli olay yerinden kaçmıştı. Soruşturma kapsamında Kıymet Budak’ın eşi Ş.B. ve ağabeyi N.B. gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden Ş.B. tutuklanırken, N.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Kıymet Budak’ın cenazesi ise uzun süre kimse tarafından teslim alınmadığı için belediye ekipleri tarafından defnedilmişti.

İlgili mahkemede görülen duruşmada “kasten öldürme” ve “ruhsatsız ateşli silah bulundurma” suçlarından yargılanan Ş. Budak’ın cezai ehliyetinin olup olmadığı konusunda talepte bulunuldu. Önceki duruşmada Ş.B.’nin avukatı, müvekkilinin tedavi gördüğü hastanelerde şizofreni teşhisi konulduğunu belirtmişti. Bu duruşmada ise sanığın eşi Kıymet Budak ile yazışmalarının rapor haline getirilmesi talep edildi.

Mahkeme heyeti, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti ve eşi ile yazışmaların incelenmesi için Gözlem İhtisas Dairesi’ne sevk edilmesine karar verdi.

Ş.B. ilk duruşmada eşinin kendisini aldattığını iddia ederek savunmasını yapmıştı. Ancak daha sonra eşinin çocukları tehdit ettiği için boşanma düşüncesine karar verdiklerini ve protokol aşamasında Kıymet Budak’ın boşanmaktan vazgeçtiğini belirttiği ortaya çıktı. Olay gecesi ise eşi ile bu konuyu konuşmak için dışarı çıktıklarında hakaretlere maruz kaldığını ve üzerinde bulunan silahı çıkararak ateş ettiğini söyleyen Ş.B., daha sonra abisine durumu anlattığını ifade etmişti. Ş.B.’nin abisi ise çocukların varlığı nedeniyle suçu üstlenmeyi teklif ettiğini söylemişti. Şüpheli, ertesi gün adliyeye giderek her şeyi itiraf ettiğini belirtmişti.

Bandırma’da yaya geçidindeki kaza nedeniyle tır şoförü gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Bandırma’da yaya geçidindeki kaza nedeniyle tır şoförü gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.