h Dolar 34,2689 % 0.02
h Euro 36,9975 % 0.02
h Sterlin 44,4799 % -0.02
h Altın (Gr) 3.028,43 %0,03
h BIST100 8.842,42 %0,04
a

Avcılar’da Yasemin Uzunçelebi’ye saplantılı bir şekilde aşık olan Mehmet Yıldız’ın sebep olduğu kimyasal saldırıya ilişkin karar açıklandı. Mahkeme, sanık Yıldız’ı 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık, son savunmasında “Böyle bir sonucun oluşacağını gerçekten bilmiyordum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Olay, 5 Ekim 2021 tarihinde Avcılar Merkez Mahallesi’nde gerçekleşti. Mehmet Yıldız, saplantılı bir şekilde aşık olduğu Yasemin Uzunçelebi’ne aşkına karşılık bulamayınca tehditler savurdu. Daha sonra gece saatlerinde kadının evine gizlice girerek kimyasal madde döktü ve kaçtı. Yasemin Uzunçelebi hastaneye kaldırıldı ve yüzündeki organlarının eridiği, vücudunun bazı kısımlarının kemiklere kadar zarar gördüğü tespit edildi. Uzunçelebi, beş aylık yoğun bakım tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi ancak yüzündeki organları kullanamaz hale gelmişti. Mehmet Yıldız’ın yargılandığı davada ise karar açıklandı.

Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada tutuklu sanık Mehmet Yıldız hazır bulundu. Duruşmaya, sanığın avukatları da katıldı. Cumhuriyet savcısı, bir önceki celsede verdiği mütalaayı tekrar ettiğini belirtti. Sanık Mehmet Yıldız’a son sözü sorulduğunda ise “Ben mağduru bataklıktan çıkartıp kurtardım. Düzenli olarak yüksek miktarlarda para gönderiyordum. Ancak mağdurun başka biriyle çekilen uygunsuz fotoğraflarını gördüm. Mağdur, paramın kalmadığını ve çekilen fotoğrafların olduğunu itiraf etti. Olay sırasında bana saldırdı, çakmak fırlattı. Ben de kombinin altında duran tasa ulaşmak için yatak odasına gittim. İçinde ne olduğunu bilmiyordum. Mağdur peşimden gelerek saldırmaya devam etti. Kombinin altındaki tasa mağdura fırlattım. Gerçekten böyle bir sonucun oluşacağını bilmiyordum. Fark ettikten sonra elimden geleni yapmaya çalıştım. Peçeteyle yüzünü sildim, banyoda yıkamaya çalıştım. Ardından panikle kaçtım ve polise, sağlık ekiplerine, itfaiyeye haber verdim. Gerçekten böyle bir sonucun oluşacağını bilmiyordum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” şeklinde savunma yaptı.

Sanığın son sözlerinin ardından mahkeme, Mehmet Yıldız’ı “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın pişman olduğuna dair olumlu bir kanaat oluşmadığı için cezada indirim yapmadı.

İddianamede, Mehmet Yıldız’ın Yasemin Uzunçelebi’nin sevgilisi olduğu ve olay tarihinde müşteki kadını öldürmek amacıyla canavarca hisle yakıcı ve yanıcı nitelikteki kimyasal maddeyi fırlattığı belirtilmişti. Uzunçelebi’nin kimyasal saldırı sonucunda vücudunda hayati tehlike oluşturacak birçok yanık oluştuğu ifade edilmişti. Yasemin Uzunçelebi, hastanede yoğun bakımda bulunduktan sonra taburcu edildi ancak ifadesi alınamamıştı. Mehmet Yıldız hakkında ise “canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 ila 20 yıl arasında hapis cezası talep edilmişti.

Kimyasal maddeyle eski sevgilisine saldıran sanığa 20 yıl hapis cezası verildi

Sıradaki haber:

Kimyasal maddeyle eski sevgilisine saldıran sanığa 20 yıl hapis cezası verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.