h Dolar 34,2846 % 0.14
h Euro 37,1830 % 0.14
h Sterlin 44,5568 % 0.07
h Altın (Gr) 3.016,63 %0,17
h BIST100 8.911,12 %0,43
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Fatih Terim Fonu davasının ikinci duruşması gerçekleşiyor

Fatih Terim Fonu davasının ikinci duruşması gerçekleşiyor

Fatih Terim Fonu ile dolandırıldığı iddia edilen Seçil Erzan'ın ikinci duruşması başladı. Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu pek çok kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Erzan'ın duruşmasına tanınmış isimler de katıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Erzan'a "nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 66 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

“Fatih Terim Fonu” Dolandırıcılığı Şüphelisi Seçil Erzan İkinci Duruşmada

Dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelen Seçil Erzan’ın, 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı öne sürülen davasının ikinci duruşması başladı. Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi tanınmış futbolcuların da bulunduğu isimlerin mağdur olduğu bu olay, yüksek kâr getirisi vaadiyle gerçekleştirildiği iddia edilen “Fatih Terim Fonu” ile ilgili.

İddialara göre, Seçil Erzan, tanınmış isimlerin bu fonda yer aldığını ve yüksek kâr elde edildiğini söyleyerek 21 kişiyi dolandırmış. Bu kişiler arasında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan gibi futbolcuların yanı sıra Fatih Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı da bulunuyor.

İkinci duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük hazır bulundu. Mağdur olarak ifade veren bazı isimler de duruşmaya katıldı. Arda Turan’ın ise mazeret sunduğu öğrenildi.

Dava, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle açılmıştı. İddianamede, Buse Terim Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Emre Çolak, Fernando Muslera, Arda Turan, Selçuk İnan, Volkan Bahçekapılı gibi isimler müşteki olarak yer alırken, Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can ise şüpheli sıfatıyla yer almaktadır.

İddianamede, Denizbank’ın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi müdürü olarak görev yapan Seçil Erzan’ın, müştekilerden Bülent Çeviker’den kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar aldığı ve bu parayı değerlendireceğini söylediği belirtiliyor. Ancak Erzan’a ulaşılamayınca durumun bankaya bildirildiği ve soruşturmanın başlatıldığı ifade ediliyor.

İddianamede ayrıca, müştekilerin ne kadar para yatırdığı da belirtilmektedir. Buse Terim Bahçekapılı’nın 190 bin Amerikan Doları, Emre Belözoğlu’nun 4 milyon 292 bin dolar, Fernando Muslera’nın 1 milyon 200 bin dolar, Arda Turan’ın 13 milyon 900 bin dolar ve Selçuk İnan’ın 3 milyon 685 bin dolar yatırdığı ifade edilmektedir.

İddianamede, Seçil Erzan’ın “nitelikli dolandırıcılık” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarından 66 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer 6 şüpheli hakkında da 3 ila 65 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası istenmektedir. Müşteki sayısı ve Erzan’a istenen hapis cezası, sonradan eklenen 3 mağdurun da dahil edilmesiyle 21’e yükselmiştir.

Fatih Terim Fonu davasıyla ilgili adliyeye gelen isimler haberimizde yer aldı

Sıradaki haber:

Fatih Terim Fonu davasıyla ilgili adliyeye gelen isimler haberimizde yer aldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.