h Dolar 34,2867 % 0.48
h Euro 37,2174 % 0.48
h Sterlin 44,7794 % 0.81
h Altın (Gr) 2.977,60 %0,80
h BIST100 9.058,40 %0,62
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Fon davası kapsamında Seçil Erzan’ın tutukluluk süreci devam ediyor

Fon davası kapsamında Seçil Erzan’ın tutukluluk süreci devam ediyor

Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın davası 15 Ocak'a ertelendi. Erzan'ın tutukluluğu devam ediyor. Sanıkların avukatları tahliye talep etti ancak talep reddedildi. Davada tanıkların dinlenmesi için bir sonraki duruşma bekleniyor. Dava sürecinin devam ettiği belirtildi. Erzan'ın müştekilerle iletişim halinde olduğu ve parayı alıp eve gitmediği ifade edildi. Müştekilerden olan Bülent Çeviker ve Mert Zeydanlı da şikayetçi olduklarını belirterek davaya katıldı. Mahkeme, Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.
İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden dava, tanıkların dinlenmesi için 15 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek bir sonraki duruşmaya ertelendi. Erzan ve Yörük'ün tutukluluk hallerinin ise devam ettiği belirtildi. Dava sürecinde tanıkların dinlenmesi için ek süre verildi. Erzan, müştekilerin güvenini kazanarak parayı aldıktan sonra ulaşılamadı. Buse Terim Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Arda Turan, Selçuk İnan ve Volkan Bahçekapılı, davada müştekilerin yer aldığı isimlerden bazıları. Erzan'ın, müştekilerden dolar ve lira olarak toplamda büyük miktarlarda para aldığı ifade edildi. Erzan'ın suçlarından dolayı 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Yüksek kar vaadiyle isimleri arasında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu’nun bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın davası, tanıkların dinlenmesi için 15 Ocak Pazartesi gününe ertelendi. Seçil Erzan ise tutukluluk hali devam kararı alındı.

Düşük kar getirisi olan güvenilir bir fon olduğunu iddia eden Seçil Erzan, tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan dahil olmak üzere 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanıyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük, tutuksuz sanıklar Nazlı Can, Asiye Öztürk ve Atilla Yörük hazır bulundu. Buse Terim Bahçekapılı ve Volkan Bahçekapılı da dahil olmak üzere bazı mağdurlar da duruşmaya katıldı. Arda Turan, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu’nun mazeret bildirdiği öğrenildi.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ali Yörük, “Seçil hanımı 20 senedir tanırım. Seçil hanım yalan konusunda uzmandır. 15 senedir benim telefonumla sevgilisiyle görüşen bir insan benden korkmuş olabilir mi? Para her zaman Seçil hanımın yanına gider. Hiçbir zaman çanta dolusu para alıp eve gitmedim. Senaryoyu Seçil Erzan yazdı. Seçil Erzan’dan hiç para almadım. Ana paramı da alamadım” şeklinde konuştu.

Mağdur Bülent Çeviker, sanık Erzan ve müşteki Mert Zeydanlı hakkında şikayetçi olduğunu belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

Mert Zeydanlı ise duruşmada ifade vererek, Seçil Erzan’ın kendisini yanına çağırdığını ve özel bir fon hakkında konuştuğunu söyledi. Senet talebinde bulunduğunda Erzan’ın “Bu fonda Fatih Terim’in ve Müfit Erkasap’ın eşleri ilgileniyor, senedi onlardan alalım” dediğini aktaran Zeydanlı, “Ben belgeyi bankadan alamayacağımı biliyordum. Senedi alınca dört kez para verdim. Bir kez de 400 bin dolar aldım. Ertesi gün Seçil yeni bir teklif yaptı ama 2 milyon 700 bin dolarım olduğu için kabul etmedim. Şikayetçiyim” dedi.

Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıkların ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti. Tutuklu sanıkların avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerini istedi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve duruşmanın uzun sürmesi göz önüne alınarak duruşmayı 15 Ocak Pazartesi tarihine erteledi. Mahkeme ayrıca, Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Davanın geçmişi incelendiğinde, iddianamede Buse Terim Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Emre Çolak, Fernando Muslera, Arda Turan, Selçuk İnan, Volkan Bahçekapılı gibi isimlerin mağdur sıfatıyla yer aldığı, Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can’ın ise şüpheli sıfatıyla yer aldığı görülüyor.

Iddianamede, Seçil Erzan’ın Denizbank Levent Büyükdere Şubesi’nde müdür olarak çalışırken Bülent Çeviker’den aldığı 2 milyon dolar parayı değerlendireceğini söylediği ve 3 Nisan’da geri iade edeceğini bildirdiği belirtiliyor. Ancak Erzan’a ulaşamayan Çeviker’in durumu bankaya bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldığı ifade ediliyor. İddianamede, müştekilerden Buse Terim Bahçekapılı’nın 190 bin dolar, Fernando Muslera’nın 1 milyon 200 bin dolar, Arda Turan’ın 13 milyon 900 bin dolar, Selçuk İnan’ın 3 milyon 685 bin dolar yatırdığı ve Erzan’ın bir kısmını geri vererek dolandırdığı belirtiliyor.

Seçil Erzan’a nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer 6 şüpheli ise 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen hapis cezasları talep ediliyor. Davaya üç mağdurun daha dahil olmasıyla müşteki sayısı 21’e yükselirken, Seçil Erzan hakkında istenen hapis cezası 77 yıldan 252 yıla kadar çıkıyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Tarafından Gerçekleştirilen Hava Saldırılarıyla BTÖ’nün Kuzeydeki Tehdidi Ortadan Kaldırıldı!

Sıradaki haber:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Tarafından Gerçekleştirilen Hava Saldırılarıyla BTÖ’nün Kuzeydeki Tehdidi Ortadan Kaldırıldı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.