h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Fransa’da dondurucu soğukta Filistin’e destek gösterisi yapıldı

Fransa’da dondurucu soğukta Filistin’e destek gösterisi yapıldı

Paris'te binlerce kişi eksi 3 derece soğukta Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına son verilmesini ve ateşkes çağrısının yapılmasını istediler. Göstericiler, İsrail askerlerinin bölgedeki gerçekleri göstermeye çalışan gazetecilere saldırdığını belirtti. Ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u İsrail ile işbirliği yapmakla suçladılar. Yürüyüş, Güney Afrika'ya teşekkür eden göstericilerin Clichy Meydanı'nda sona erdi.

Paris’te Binlerce Kişi, Ateşkes Çağrısı İçin Filistin’e Destek Yürüyüşü Gerçekleştirdi

Fransa’nın başkenti Paris’te, Filistin’e destek amacıyla bir araya gelen binlerce kişi, Gazze Şeridi’nde acil ateşkes çağrısında bulunmak için eksi 3 derece soğuğa rağmen yürüyüş gerçekleştirdi.

Termometrelerin eksi 3 dereceyi gösterdiği Paris’te toplanan Filistin destekçileri, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sona ermesi ve bölgede taraflar arasında bir ateşkesin sağlanması için çağrıda bulundu. Göstericiler, İsrail askerlerinin bölgedeki gerçekleri göstermek isteyen gazetecilere yönelik katliamlarına dikkat çekerek, “Gazze’de İsrail’in yaptığı bir savaş değil, bir soykırım” şeklinde sloganlar attılar.

Yürüyüş sırasında Filistin bayraklarıyla birlikte “Soykırımı Durdurun” ve “Gazze’ye insani yardımların engellenmemesi için İsrail ve Birleşmiş Milletler uyarılmalıdır” gibi dövizler taşındı. Göstericiler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u İsrail ile işbirliği yapmakla suçladı ve Macron’un bölgede net bir tavır almadığını dile getirdi.

Öte yandan, Filistin destekçileri Güney Afrika’ya teşekkür etti ve yürüyüşleri Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp Clichy Meydanı’nda son buldu.

Malatya’da gerçekleştirilen terör operasyonunda 4 kişi gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Malatya’da gerçekleştirilen terör operasyonunda 4 kişi gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.