h Dolar 34,1170 % 0.28
h Euro 38,1244 % 0.28
h Sterlin 45,4971 % 0.38
h Altın (Gr) 2.872,84 %1,55
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Gazze’deki ateşkes için binlerce insan İngiltere’de yürüyüş yaptı

Gazze’deki ateşkes için binlerce insan İngiltere’de yürüyüş yaptı

Londra'da binlerce kişi, Gazze Şeridi'ndeki ateşkes çağrısı için protesto düzenledi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren göstericiler, "Hemen şimdi ateşkes" ve "İşgali hemen durdurun" sloganları attı. Londra Belediyesi, yürüyüşe bazı sınırlamalar getirirken, göstericilerin İsrail Büyükelçiliği çevresinde bulunmaları yasaklandı. Protestoda 2 kişi gözaltına alındı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da, binlerce kişi Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısı yapmak için “Hemen şimdi ateşkes” pankartlarıyla bir araya geldi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, bu saldırılarda çocuk, kadın, erkek ayrımı gözetilmeden binlerce Filistinli hayatını kaybetti. İngiltere’deki göstericiler, Gazze’de ateşkes çağrısı yaparak yürüyüş gerçekleştirdi. “Hemen şimdi ateşkes”, “Ellerinizi Gazze’nin üstünden çekin” ve “Gazze’yi kurtarın” pankartları taşıyan göstericiler, “İşgali hemen durdurun” sloganları attı.

Londra Belediyesi, yürüyüşe bazı sınırlamalar getirirken, Filistin destekçilerinin Parlamento Meydanı’na giden güzergahı takip etmelerini ve konuşmalarını yerel saatle 16.30’a kadar tamamlamalarını istedi. Yürüyüş sırasında bin 700 MET Polisi görevlendirildi ve göstericilerin Kensington’daki İsrail Büyükelçiliği çevresinde bulunmaları yasaklandı. Bazı pankartlardaki ifadeler nedeniyle 2 kişi gözaltına alındı.

Vefat eden Tahir Arslan için son vedalar yapılıyor

Sıradaki haber:

Vefat eden Tahir Arslan için son vedalar yapılıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.