h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Görevli kadın gassal Diyarbakır’da: “Depremde tüm bir ailenin gömülmesi bizi derinden etkiliyordu”

Görevli kadın gassal Diyarbakır’da: “Depremde tüm bir ailenin gömülmesi bizi derinden etkiliyordu”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Cenaze Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürlüğünde çalışan Fatma Çınar, pandemi ve deprem dönemlerinde kentte hayatını kaybeden insanları yıkadığını söyledi. Çınar, bu işi manevi yönden insanların acılarını paylaşmak ve sevap kazanmak için yaptığını belirtti. Cesetlerin pandemide zarar görmüş halde, depremde ise tek parça halinde geldiğini ifade eden Çınar, bu sürecin kendileri için zor olduğunu dile getirdi. Ayrıca, vardiya sistemiyle çalıştıklarını ve eğitim aldıklarını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Cenaze Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürlüğü’nde çalışan üç kadın gassaldan biri olan Fatma Çınar, pandemi ve deprem sürecinde yaptığı görevi anlattı. Fatma Çınar, “Manevi olarak insanların acılarını paylaşmak, teselli etmek ve sevap kazanmak için bu işi yapıyorum” dedi. Kendi dengesini kaybedebildiği durumlar olduğunu belirten Çınar, cesetlerin pandemi sırasında zarar görmüş halde geldiğini ve depremde ise aileyi kaybeden insanları almanın kendilerini çok etkilediğini söyledi. Ayrıca, bu süreçte birçok duygusal anıya tanıklık ettiklerini ve bazılarından etkilendiklerini de belirtti. Fatma Çınar, şu an 3 kadın gassaldan oluşan bir ekip olarak çalıştıklarını ve vardiyalı bir sistemle görevlerini sürdürdüklerini anlattı.

Beyoğlu’nda Hollywoodvari bir sahne: Sevgilisiyle keyifli vakit geçiren kadının cep telefonu çalındı!

Sıradaki haber:

Beyoğlu’nda Hollywoodvari bir sahne: Sevgilisiyle keyifli vakit geçiren kadının cep telefonu çalındı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.