h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Dünya
  • Güney Kore’de Ana Muhalefet Lideri Lee Jae-myung, Kameralar Önünde Bıçaklandı!

Güney Kore’de Ana Muhalefet Lideri Lee Jae-myung, Kameralar Önünde Bıçaklandı!

Güney Kore'nin ana muhalefet partisinin lideri Lee Jae-myung, Busan kentinde düzenlenen bir etkinlik sırasında bir saldırıya uğradı. Detaylar haberimizde!

Güney Kore’nin ana muhalefet partisinin lideri Lee Jae-myung, Busan kentinde düzenlenen bir etkinlik sırasında bir saldırıya uğradı. Olay, Lee’nin basın mensuplarına açıklama yaparken boynuna bıçakla yapılan saldırı anı kameralara saniye saniye yansıdı. Busan’daki yeni havalimanını ziyaret eden Lee, kalabalık bir gazeteci grubuna doğru yürürken saldırı gerçekleşti.

Görüntülerde, gazeteci kalabalığının önünde yer alan bir adamın Lee’ye ani bir şekilde bıçakla saldırdığı ve Lee’nin yere düştüğü görüldü. İnsanlar hemen yardıma koşarken, bir kişinin Lee’nin boynuna baskı yaptığı ve kanamayı durdurmaya çalıştığı anlar kaydedildi.

Lee, olay yerine gelen acil servis görevlileri tarafından ambulansa bindirildi. Daha sonra helikopterle hastaneye sevk edilen Lee’nin bilincinin açık olduğu ancak boynunda yaklaşık bir santimetrelik bir yırtık bulunduğu belirtildi. Güvenlik güçleri saldırganı gözaltına aldı.

Bu saldırı Güney Kore’de büyük bir şok yaratırken, Lee’nin sağlık durumu ve saldırının ardındaki nedenlerle ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı. Lee Jae-myung, 2022’de Güney Kore başkanlık seçimlerinde Yoon Suk Yeol’a karşı yarışmıştı. Güney Kore tarihindeki en çekişmeli başkanlık yarışlarından birine sahne olan seçimlerde Lee, 59 yaşında olmasına rağmen geniş destek almıştı. Saldırının ardından yapılan açıklamalarda, siyasetçinin güvenliği için derin endişe duyulduğu vurgulandı ve saldırıya ilişkin detaylı bir soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Sixt, F1 Şampiyonu Verstappen’e Araç Vermiyor!

Sıradaki haber:

Sixt, F1 Şampiyonu Verstappen’e Araç Vermiyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.