h Dolar 34,1860 % 0.17
h Euro 37,0643 % 0.17
h Sterlin 44,6235 % 0.3
h Altın (Gr) 2.975,33 %0,73
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Hacze giden genç avukat, sözlü bir saldırıya uğradı

Hacze giden genç avukat, sözlü bir saldırıya uğradı

Adana'da hacze giden bir stajyer avukat, ev sahibiyle yaşadığı tartışma sonucunda sözlü saldırıya uğradı. Kadın avukat, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu ve polis araya girerek olayı engelledi. Melisa Nazlıgüneş, diğer avukatlarla dayanışma çağrısı yaparak mesleğin icra edilmesine engel olmayacaklarını belirtti. Olay, Şanlıurfa'da başka bir avukata yönelik şiddetin yaşanmasından sonra gerçekleşti ve avukatlar arasında endişe yarattı.

Adana’da Haciz Sırasında Stajyer Avukat Kadına Saldırı

Adana’da stajyer avukat olan Melisa Nazlıgüneş, Arda A.’nın evine yapılan hacze eşlik etmek için gittiği sırada ev sahibinin kardeşi Semih A. ve annesi Rabia A. tarafından sözlü saldırıya uğradı. Saldırıya maruz kalan genç avukat, “Sürekli olarak bana hakaret edip tehdit ettiler. Saldırıların bir an önce son bulmasını istiyorum. Bu durumlar, avukatlara yönelik şiddetin önüne geçilmeli” dedi.

Olay, Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesi’nde 11 Ocak Perşembe günü meydana geldi. Stajyer avukat Melisa Nazlıgüneş (23), Adana 1. Genel İcra Dairesi’nin verdiği karar gereği Arda A.’nın evine hacze gitti.

Icra memurları ve polis eşliğinde evin yolunu tutan Nazlıgüneş, burada Arda A.’nın erkek kardeşi olan Semih A. ve annesi Rabia A. tarafından sürekli sözlü saldırıya maruz kaldı.

Semih A., sinirlenerek genç avukatın üzerine yürüdü ve “Seni sakat bırakırım” diyerek saldırmaya çalıştı. Ancak polis ekipleri araya girerek saldırganı uzaklaştırdı.

Bunun üzerine Melisa Nazlıgüneş, Semih A. hakkında 100. Yıl Şehit Rüştü Bayram Polis Merkezi Amirliği’ne şikayette bulundu.

Haciz sırasında yaşadığı korku dolu anları aktaran Nazlıgüneş, geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa’da bir stajyer avukatın ayaklarının kırılmasını ve bu olay yüzünden endişe duyduğunu ifade etti. Nazlıgüneş, “Mesleğimi yapmama engel oldular. Sürekli olarak haciz yerinden uzaklaştırılmak istendim. Bana hakaretler ve tehditler savurdular. Neredeyse fiziksel bir saldırı gerçekleşecekti. Polisler olmasaydı neler olabileceğini düşünmek ise istemiyorum. Hem saldırgan hem de annesi bana hakaretlerde bulundu” şeklinde konuştu.

Hacze gitmekten korktuklarını dile getiren Nazlıgüneş, avukatlar olarak bu durumdan rahatsız olduklarını ve polis eşliğinde gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Nazlıgüneş, “Korktuğumuz için polis eşliğinde gittik. İyi ki de yanımızda polis vardı. Bizi dosyanın tarafı olarak görenler, bizim kamu görevi yaptığımızı anlamıyorlar. Bu tür davranışları şiddetle kınıyorum ve bir an önce son bulmasını diliyorum. Karakola gidip şikayette bulundum ve süreci takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

Melisa Nazlıgüneş, avukatların birbirini desteklemesi gerektiğini belirterek, “Avukatlara yönelik şiddetin son bulması için meslektaşlarımızın birbirine destek olmasını bekliyorum. Bu dosyanın da sonuna kadar takipçisi olacağız. Bundan sonra haciz dosyalarına biraz daha temkinli yaklaşırım, ancak güçlendikçe kimse mesleğimizi icra etmemize engel olamayacak” dedi.

Arayanlar dikkat! Hacze giden genç avukata saldırı gerçekleşti!

Sıradaki haber:

Arayanlar dikkat! Hacze giden genç avukata saldırı gerçekleşti!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.