h Dolar 34,2614 % 0
h Euro 37,0313 % 0
h Sterlin 44,5695 % 0.11
h Altın (Gr) 3.014,56 %-0,42
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Halat zincirler arasında saklanmış olan 392 bin sterlin ele geçirildi

Halat zincirler arasında saklanmış olan 392 bin sterlin ele geçirildi

Kapıkule sınır kapısında Bulgaristan'a ait karakol tarafından yapılan bir arama sonucunda, Türk plakalı bir tırın dolaplarında gizlenmiş olarak 15 milyon TL değerinde 394 bin 320 İngiliz Sterlini bulundu. Banknotlar, kauçuk bir tabanın altı ile demir zincirlerin arasına saklanmıştı. Beyan edilmeyen para miktarı tespit edildikten sonra soruşturmanın ön duruşması başlatıldı.

Edirne’de bulunan Kapıkule sınır kapısının karşı tarafında, Bulgaristan’a ait Kapitan Andrevo polis karakolunda görevli gümrük memurları tarafından, değeri 15 milyon Türk lirası olan 394 bin 320 beyan edilmemiş İngiliz sterlini para ele geçirildi.

Almanya’dan Avusturya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye seyahat eden bir Türk plakalı tır, gümrük kontrol noktasında durduruldu. Tırın dolaplarında yapılan detaylı gümrük incelemesinde, İngiliz sterlini banknotları bulundu.

Banknotların bir kısmı kauçuk iç tabanın altına, diğer kısmı ise demir zincirlerin altına gizlenmişti. Toplamda 394 bin 320 İngiliz Sterlini beyan edilmemiş olarak tespit edildi. Yakalanan paralarla ilgili olarak, Haskovo Bölge Dairesi tarafından Svilengrad Bölge Savcılığı’nın denetimi altında bir gümrük müfettişi tarafından ön bir duruşma başlatıldı.

5 milyon liraya mal olan bir tırın çalınmasıyla mağdur olan vatandaş, umutla geleceğe bakıyor

Sıradaki haber:

5 milyon liraya mal olan bir tırın çalınmasıyla mağdur olan vatandaş, umutla geleceğe bakıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.