h Dolar 34,2670 % -0.04
h Euro 37,0959 % -0.04
h Sterlin 44,3779 % 0.09
h Altın (Gr) 3.003,92 %0,38
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Halil Falyalı cinayeti davasında verilen karara göre, 1 sanık 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Halil Falyalı cinayeti davasında verilen karara göre, 1 sanık 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

KKTC'de kumarhane işletmecisi ve şoförün öldürülmesi davasında sanıklara verilen kararlar açıklandı. Mahkeme, sanık Mustafa Söylemez'i 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırırken, sanık Mehmet Faysal Söylemez'i tüm suçlardan beraat ettirerek tahliyesine karar verdi. Kumarhane işletmecisi ve şoförün öldürülmesine ilişkin davada avukatlar arasında gerginlik yaşandı ve avukat Coşkun Atılgan mahkeme salonunu terk etti. Mahkeme ayrıca bazı avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

KKTC’de kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın ölümüyle ilgili davada karar verildi. Mahkeme, Mustafa Söylemez’i 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırırken, Mehmet Faysal Söylemez’in ise beraatine ve tahliyesine hükmetti.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, KKTC’de Halil Falyalı ve Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili 7 sanık yargılandı. Bazı tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Tutuklu sanıklardan Mehmet Faysal Söylemez ve Abdurrahman Çelik ise duruşmada hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından Mehmet Faysal Söylemez’in avukatı Coşkun Atılgan, heyete gerçeğin ortaya çıkarılması için yalvardıklarını belirterek, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) görevi kötüye kullanma ve hürriyeti tahdit suçlarından şikayet ettiklerini söyledi. Atılgan, cinayetin nasıl planlandığı ve Söylemez kardeşlerin üzerine nasıl yıkıldığına dair yazışmaların yer aldığı bir flash belleği okuduğunu ifade etti.

Avukat Atılgan, cinayetin Söylemez kardeşler tarafından işlenmediğinin delili olduğunu iddia ettiği yazışmaların görüntülerini mahkeme salonunda gösterilmesini talep etti. Gösterilen görüntülerin ardından Atılgan, savunma yapmadan salondan ayrıldığını belirtti.

Mehmet Faysal Söylemez’in eşi Dilek Aydın Söylemez de avukatlık görevini sürdüremeyeceğini belirterek cübbesini çıkardı.

Mehmet Faysal Söylemez ise duruşmada savunma yapmayacağını, cinayeti işlemediğini ve suçlanan kişileri tanımadığını söyledi. Söylemez, “Olayı bizim üzerimize atmak için uğraşıyorsunuz, aydınlatmaya çalışmıyorsunuz. Tarafsınız, bu davadan çekilin, çekilmemenizi reddediyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme, Mustafa Söylemez’i Halil Falyalı ve Murat Demirtaş’ı tasarlayarak kasten öldürme suçundan 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mehmet Faysal Söylemez ve Metin Süs hakkındaki suçlamalardan beraat kararı verildi ve Mehmet Faysal Söylemez tahliye edildi.

Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız ise tasarlayarak kasten öldürmeye yardım suçundan toplamda 25’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmaktan ise beraatine karar verildi.

Sanık Cemil Önal’ın yakalanamadığı ve savunmasının alınamadığı gerekçesiyle dosyası ayrıldı. Ayrıca Mehmet Faysal Söylemez’in avukatı Coşkun Atılgan ve Abdulhamit Saysal hakkında savunma sınırlarını aşmaları iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

İddianamede, Halil Falyalı ve Murat Demirtaş’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde saldırıya uğradığı ve hayatını kaybettiği belirtilirken, Mehmet Faysal Söylemez’in bu suçlardan sorumlu tutulması talep ediliyordu.

Çermik’te Filistin’e destek için yürüyüş düzenlendi

Sıradaki haber:

Çermik’te Filistin’e destek için yürüyüş düzenlendi