h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Harb-İş sendikası üyeleri, özlük haklarını iyileştirmek için talepte bulundu

Harb-İş sendikası üyeleri, özlük haklarını iyileştirmek için talepte bulundu

Türk Harb-İş Sendikası üyeleri, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle basın açıklaması yaptı. Sendika temsilcisi Murat Tamcahan, faaliyet alanlarının öneminden bahsederek, personellerinin ekonomik çıkmazının çözülmesini istedi. İçerisinde bulundukları durumu yetkililere ileten Tamcahan, ücretlerin düşük olduğunu ve yaşanılmaz bir duruma geldiğini belirtti. Arkadaşlarının temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını ve geçim sıkıntısıyla mücadele ettiğini vurgulayan Tamcahan, bu durumun askeri fabrikaların geleceğini tehlikeye attığını ifade etti. Ayrıca, kalifiye elemanlara yurt dışından tekliflerin geldiğinin de altını çizdi.

Türk Harb-İş Sendikası, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle Yakutiye kent meydanında basın açıklaması yaptı. Sendikanın Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Murat Tamcahan, askeri iş yerlerinin, özel güvenlik görevlerinin ve yabancı askeri iş yerlerinin dahil olduğu özel bir iş kolu olduklarına dikkat çekti. Tamcahan, faaliyet alanlarının ülkemizin bugününü ve geleceğini ilgilendiren önemli bir iş kolu olduğunu vurgulayarak, çalıştaylar düzenleyerek çözüm için uzmanlardan oluşan heyetlerle bir araya geldiklerini belirtti.

Tamcahan, Cumhur İttifakının paydaşlarını ziyaret ettiklerini ve Milli Savunma Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarına durumlarıyla ilgili detaylı bilgi verdiklerini ifade etti. Tamcahan, sendikanın başkanlar kurulunda sürekli olarak dile getirdiği bu durumu, Yakutiye Kent Meydanında tekrar basın önünde dile getirmek istediklerini söyledi.

Tamcahan, 26 binden fazla üyelerinin aldığı ücretlerin günümüz Türkiye koşullarında düşük kaldığını ve bu durumun yaşanılmaz bir noktaya getirdiğini belirterek, özlük haklarında iyileştirme talebinde bulunduklarını ifade etti. Üyelerin artık geçim sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Tamcahan, ev kiralarının sürekli arttığını ve akaryakıt fiyatlarının da önüne geçilemez bir şekilde yükseldiğini dile getirdi.

Tamcahan, ağır yaşam koşullarıyla başa çıkmak için mesai bitimlerinde ek işler yaptıklarını ve birçok arkadaşlarının özel sektöre geçmek zorunda kaldığını ya da istemeden emekliye ayrıldığını belirtti. Bunun askeri fabrikaların ve tersanelerin geleceğini tehlikeye atacağını vurgulayan Tamcahan, yurt dışından kalifiye elemanlara teklifler geldiğini ve bu durumun daha da sıkıntılı bir boyut olduğunu söyledi.

Yozgat’ta karısı ve kızını öldüren polis memuru intihar etti; çiftin cenazesi toprağa verildi

Sıradaki haber:

Yozgat’ta karısı ve kızını öldüren polis memuru intihar etti; çiftin cenazesi toprağa verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.