h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’ye bağlı toplu taşıma araçlarındaki arızalar ve kazalar hiç bitmiyor. Vatandaşlar, arızalı otobüsler, gecikmiş seferler ve ölümcül kazalarla karşı karşıya kalarak toplu taşımayı kullanmaktan bıkmış durumda. Her geçen gün artan arızalar ve çözülemeyen toplu taşıma sorunu giderek büyüyor. İBB’nin 2022 Yılı Denetim Raporu’na göre, otobüs arızalarının 2021’e göre bir yılda %56,77 arttığı belirlenmişti.

Bu sorun sadece arızalarla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda ölümcül otobüs ve metrobüs kazalarıyla da karşı karşıya kalıyoruz. 2024 yılının ilk haftasında meydana gelen bir kazada, İETT otobüsü şantiye çıkışında park halinde bekleyen hafriyat kamyonuna çarptı ve kazada İETT şoförü ile 8 yolcu yaralandı. 2022 yılında Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında meydana gelen başka bir kazada ise iki metrobüs kafa kafaya çarpışarak 99 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun yönetimi altında meydana gelen diğer ölümlü veya yaralanmalı İETT kazaları ise şunlar:

– Okmeydanı’nda kontrolden çıkan bir metrobüs, önce reklam panosuna ardından da duraktaki tenteye çarptı. Bu kazada, metrobüsteki bir kişi yaralandı.
– Küçükçekmece ile İBB Sosyal Tesisleri durakları arasında metrobüs yolunda yürüyen bir yayaya, E.K. yönetimindeki metrobüs çarptı. Kazada, yaya ve ani fren yapan metrobüsteki yolculardan 3’ü yaralandı.
– Sarıyer’de yolcu indirmek için durakta bekleyen bir İETT otobüsüne arkadan gelen başka bir İETT otobüsü çarptı ve 4 kişi yaralandı.
– Başakşehir’de metro çalışması nedeniyle tek şeride düşen yolda 2 İETT otobüsü çarpıştı ve kazada otobüslerdeki 6 yolcu yaralandı.
– Sarıyer’de şoförün araçtan inmesinden sonra hareketlenen bir İETT otobüsü, 15 araca çarptı ve 4 kişi yaralandı.
– Beylikdüzü’nde sürücüsüz hareket eden bir metrobüs, karşı yönden gelen başka bir metrobüsle çarpıştı ve kazada 9 kişi yaralandı.
– Fatih’te Haseki durağı yakınında bir tramvay, raylara giren bir İETT otobüsüyle çarpıştı ve kazada 6 kişi yaralandı.
– Sancaktepe’de meydana gelen kazada, bir İETT otobüsü çarptığı kadın hayatını kaybetti.
– Arnavutköy’de trafik ışıklarında bir İETT otobüsü, panelvan araç ve otomobile çarptı. Kazada, otomobilde sıkışan bir hamile kadın yaralandı.
– Bahçelievler’de İETT şoförü Sefer Baldan, direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüs durağına daldı. Olayda 2 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.

Bu durumda, İstanbul’da toplu taşıma araçlarında yaşanan bu sorunlara bir çözüm bulunması gerekiyor. Vatandaşlar güvenli ve sorunsuz bir toplu taşıma hizmeti bekliyor.

Engelli bireyler, mutfakta ustalıklarıyla göz kamaştırdı

Sıradaki haber:

Engelli bireyler, mutfakta ustalıklarıyla göz kamaştırdı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.