h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İMES Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelen kimyasal sızıntıya 465 bin 585 Türk Lirası para cezası verildi

İMES Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelen kimyasal sızıntıya 465 bin 585 Türk Lirası para cezası verildi

Kocaeli Valiliği, İMES Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana gelen kimyasal sızıntıya ilişkin DRS Makina fabrikasına 465 bin 585 TL para cezası uygulandığını duyurdu. Sızıntı sonucu gökyüzüne turuncu dumanlar yükseldi ve olaya müdahale için itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerde, kimyasalın tankta sızdığı ve suyla karışarak gaz çıkışı meydana geldiği tespit edildi. Olaydan etkilenen veya yaralanan vatandaş olmazken, 465 bin 585 TL idari para cezası uygulanmıştır.

“Kocaeli Valiliği, İMES Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada meydana gelen kimyasal sızıntıya 465 bin 585 TL para cezası uygulandığını duyurdu.

Dilovası ilçesine bağlı Çerkeşli Mahallesi’nde bulunan DRS Makina fabrikasında sabah saatlerinde kimyasal bir sızıntı meydana geldi. Sızıntı sonucunda atmosfere turuncu dumanlar yayıldı. Olayın ihbar edilmesinin ardından itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle sızıntı kontrol altına alındı. Fabrika ve çevresinde incelemelerde bulunulurken, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı.

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada, bacadan farklı renkte salınım olduğu ihbarı üzerine Vali Seddar Yavuz’un talimatıyla AFAD, itfaiye, çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlüğü teknik ekipleri olay yerine yönlendirildi. İlk inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, firmanın ürettiği tanka dökülen asit içeren bir yüzey temizleme kimyasalının suyla etkileşime girerek bir miktar gaz çıkışına yol açtığı, sızıntı nedeniyle firma tarafından suyla karışan kimyasalın vidanjörle alındığı belirlendi. Olaydan etkilenen veya yaralanan vatandaş olmamasına rağmen, ilgili firma kirlilik oluşturduğu için 465 bin 585 TL idari para cezası ile cezalandırıldı” denildi.

Cezaevinden tahliye olduktan hemen sonra adam öldüren şahıs

Sıradaki haber:

Cezaevinden tahliye olduktan hemen sonra adam öldüren şahıs