h Dolar 34,0060 % 0.3
h Euro 37,8947 % 0.3
h Sterlin 44,9808 % 0.92
h Altın (Gr) 2.821,23 %0,42
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İnşaat işçilerinin kışa meydan okuyan mücadelesi

İnşaat işçilerinin kışa meydan okuyan mücadelesi

Eskişehir'de çalışan inşaat işçileri, düşen hava sıcaklıkları nedeniyle zorlu şartlar altında çalışıyor. Sıfırın altına düşen sıcaklıklarda üşüyen işçiler, işlerine ara verip ateş başında ısınmaya ve çay içmeye çalışıyor. Eskişehir'in soğuk bir il olduğunu belirten işçiler, ateş haricinde başka bir tedbirlerinin olmadığını ifade ediyor. Zorlu şartlara rağmen işlerine devam ettiklerini vurgulayan işçiler, grip ve nezle gibi rahatsızlıklarla mücadele ediyor ancak mesleklerini sevdikleri için hiçbir engelin kendilerine engel olmadığını söylüyor.

Eskişehir’de İnşaat İşçileri, Sıfır Derecelerde Çalışıyorlar, Hava Şartlarına Karşı Önlem Alıyorlar

Eskişehir’de hava sıcaklıklarının eksi değerlere düştüğü günlerde inşaat işçilerinin zorlu çalışma koşulları daha da zorlaşıyor. Bu durumda üşüdüklerinde işlerine ara verip ateş başına geçerek ve çay içerek ısınmaya çalışıyorlar.

Hava sıcaklıklarının diğer kentlere göre daha soğuk olduğu bilinen Eskişehir’de çalışan işçiler, kış şartlarında grip ve nezle gibi rahatsızlıklara sıkça yakalanıyorlar. Ancak ilaçlarını alarak ekmek parası için çalışmaya devam ediyorlar. Emekçiler, soğuğa karşı ateş, ısıtıcı ve çay gibi tedbirler alarak mesailerini sürdürüyorlar. Yaklaşık 10 saat mesai yapan işçiler, mesleklerine sevdalı oldukları sürece hiçbir engelin kendilerine engel olmayacağına vurgu yapıyorlar.

Sıva ustası Tekin Konyer, Eskişehir’in çok soğuk bir il olduğunu belirtiyor ve ateş yakarak çalışmaya devam ettiklerini söylüyor. Her gün yaklaşık 10 saat mesai yaptıklarını ve ıslanma durumunda üstlerini ateş başında kurutarak işlerine devam ettiklerini ifade ediyor. Eskişehir’in Türkiye genelinde en soğuk şehirlerden biri olduğunu söyleyen Konyer, bu durumun daha da zorlaştığını dile getiriyor.

Fayans ustası Hüseyin Yıldırım ise çalışma şartlarının ağır olduğunu belirtiyor. Soğuk havalarda hem zorlandıklarını hem de yardımcı eleman bulma konusunda sorun yaşadıklarını aktarıyor. Gençlerin bu işe önem vermemesi nedeniyle ekstra zorlandıklarını ifade eden Yıldırım, grip ve enfeksiyon gibi kronik kış rahatsızlıklarıyla mücadele ettiklerini belirtiyor. Tedbirler alarak kendilerini korumaya çalıştıklarını, ısıtıcıları yakıp çaylarını içerek işlerine devam ettiklerini söylüyor. İşlerini sevdiklerini ve mutlu olduklarını vurgulayan Yıldırım, hava şartları ne kadar zorlasa da işlerine gelmeye devam ettiklerini dile getiriyor.

Sıcak yemekler, aşevinden çıkarak vatandaşlara ulaşıyor

Sıradaki haber:

Sıcak yemekler, aşevinden çıkarak vatandaşlara ulaşıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.