h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İskilip Belediyesi, işçilere yapılan rekor zamla flaş haber oldu!

İskilip Belediyesi, işçilere yapılan rekor zamla flaş haber oldu!

İskilip Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan sözleşmeyle belediye işçilerinin maaşına yüzde 90 zam yapıldı. İskilip İtfaiye Müdürlüğünde yapılan anlaşma ile en düşük işçi maaşı 13 bin 400 liradan 25 bin TL seviyesine yükseldi. 101 personelin faydalanacağı zamda, işçi maaşlarına yılın 2. yarısında devletin belirlediği miktarda artış yapılacak. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Sülük, işçi maaşlarını korumak ve onları motive etmek amacıyla böyle bir sözleşme imzaladıklarını belirtti.

İskilip Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan anlaşma ile belediye çalışanlarının maaşlarına büyük bir zam yapıldı. İskilip İtfaiye Müdürlüğünde gerçekleşen imza töreninde Belediye Başkanı Ali Sülük ve Belediye İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen arasında imzalanan sözleşme, 15 Şubat tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Yapılan zamla beraber en düşük işçi maaşı 13 bin 400 liradan 25 bin TL’ye yükseldi. Bu zamdan 101 işçi faydalanacak ve ayrıca yılın ikinci yarısında yapılacak asgari ücret artışıyla birlikte, devletin belirlediği oranda işçi maaşlarına artış yapılacak.

Belediye Başkanı Ali Sülük yaptığı açıklamada, “Ülkemizde bir ilke imza atarak işçi kardeşlerimizin maaşını yaklaşık yüzde 90 oranında artırdık. Belediyemiz şirketlerinde çalışan işçilerimizi kapsayan sözleşmemizi imzalamış bulunmaktayız. 5 yıllık belediye başkanlığım sürecinde çalışanlarımızı nasıl koruduysak bu sözleşmemizde de aynı şekilde koruduk. Bugüne kadar çalışanlarımız alacaklarını zamanında ve eksiksiz olarak aldılar. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek.” şeklinde konuştu.

Sülük, amacın enflasyon karşısında işçileri ezdirmemek ve onları mutlu etmek olduğunu belirterek, “Çalışanlarımız aldıkları paranın her kuruşunu hak ediyor. İşçilerimizin hak ettikleri ücreti hedeflemeye devam ettik. Sözleşmemiz hayırlı olsun.” dedi.

Bandırma Emniyeti, 3 kişinin üzerinde uyuşturucu madde bulundurması nedeniyle müdahalede bulundu

Sıradaki haber:

Bandırma Emniyeti, 3 kişinin üzerinde uyuşturucu madde bulundurması nedeniyle müdahalede bulundu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.