h Dolar 34,4465 % 0.3
h Euro 36,3032 % 0.3
h Sterlin 43,4559 % -0.34
h Altın (Gr) 2.836,84 %0,10
h BIST100 9.389,62 %-0,33
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İstanbul’da araçlarını satmak isteyen kişileri dolandıran çeteye operasyon: 23 şüpheli yakalandı

İstanbul’da araçlarını satmak isteyen kişileri dolandıran çeteye operasyon: 23 şüpheli yakalandı

İstanbul merkezli 5 ilde araçlarını satmak isteyen kişileri dolandıran çete operasyonu sonucu 23 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, noter devri sırasında araç bedelini ödemeden bahanelerle mağdurları dolandırdı. Operasyonda, dolandırıcılık olayına ait görüntüler de ele geçirildi. Mağdurlar, şüphelileri tanımak için polis merkezine gelerek ifade verdiler. Dolandırılan vatandaşlar, silahla tehdit edildiklerini ve araçlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldıklarını anlattılar.

İstanbul merkezli 5 ilde araçlarını satmak isteyen kişileri noter devri aşamasında dolandıran çeteye düzenlenen operasyonda 23 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

İstanbul genelinde birçok vatandaşın araçlarını satarken dolandırıldıkları, başvurular üzerine yapılan soruşturma sonucunda ortaya çıktı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü ve Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya kurulan örgüte üye olmak” ve “serbest meslek sahibi kişiler tarafından mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin araç alıcılarına noterlerde devir işlemi sırasında “bankada sorun oldu” veya “para birazdan hesabınıza yatacak” gibi bahanelerle ödeme yapmadığı tespit edildi. Şüpheliler, araç ruhsatlarını aldıktan sonra, satın aldıkları araçları başka suç örgütü üyelerine devretti ve şikayet durumunda aracın üzerine şerh konulmaması için araçları iyi niyetli kişilere sattı. Bu yöntemle birçok vatandaş dolandırıldı. Soruşturma sonucunda, 13 ayrı eylemin gerçekleştiği belirlendi.

Operasyon sonucu 23 şüpheli gözaltına alındı. Savcılık tarafından 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul’da 12, İzmir’de 11, Muş’ta 2, Manisa’da 2, Sakarya’da 1 olmak üzere toplamda 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 23 şüpheli gözaltına alınırken, 4 şüphelinin yurt dışında olduğu, 1 şüphelinin ise cezaevinde bulunduğu tespit edildi. Bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Ayrıca, 2 araç yediemin otoparkına çekildi ve 10 araca satılamaz şerhi konuldu. Şüphelerin adreslerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör ve mermiler ile ruhsatsız tüfek ve dolu kartuşlar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Gayrettepe’deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan, dolandırıcılık mağdurları, emniyetteki işlemler sürerken şüphelileri tanımak için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek ifade verdiler. Bir mağdur, dolandırıcıları şu şekilde tanımladı: “Aracım sıfırdı, bir iki aylıktı. Bu şebeke benim ilanımı gördü ve beni aradı. Akşam gelip araca bakmak istediler. Ben de kabul ettim. Saat 11 gibi gelip aracı incelediler. Yarın gelip notere gidip aracın devrini yapalım dediler. Bana 50 bin TL kaparo verdiler çünkü eşimin ameliyatı için aracı satıyordum. Saat 3 gibi aradım ve onlara kaparoyu verdiğimi hatırlattım. Saat 4 gibi çık dediler, ben de saat 3’te çıktım. Marketin adresini attılar, oraya gittim ve onlar da marketten çıktı. Konuştuk ve notere gitmemi söylediler. Ben parayı sorduğumda hesap bilgisini ver dediler. Ben de hesap numaramı verdim. Orada bir şeyler yaptılar, dekontu gösterdiler ve paranın hesaba yatacağını söylediler. Ben bakmadım, noterde bakarım dedim. Notere gittik, orada baktım ve paranın yatmadığını gördüm. Ağabeyime “param gelmedi” dedim. Onlar da “Nasıl gelmedi, dekontu göstermiştik” dediler. Sonra konuşurken bir anlık dalgınlığıma gelerek imzayı attım. Dışarı çıktık ve onların bir şeyler çevirdiğini anladım. Onlara “Siz beni dolandırdınız” dedim. Parayı vermeden aracı teslim etmem dedim. Sonra bana silah çektiler ve arabadan inmemi istediler. Zorunlu kaldım ve indim. Ben indikten sonra arabayla kaçtılar.”

Başka bir mağdur ise, şunları aktardı: “Burada mağdurlar olarak bizlere tehditlerle araçlarımızı aldılar. İlanımızı verdik, onlarla görüştük. Pazar günü buluşmak için anlaştık. Kendilerinin esnaf olduklarını, hafta içi buluşma yapamayacaklarını söylediler. Arabayı satmak için gittik ve bir grup bize silahla tehdit ederek baskı yaptılar. Ben satışı yapmaya gittim, ağabeyim ATM’ye gitmişti. “Ağabey, parayı yatırdılar mı?” diye sordum. Ağabeyim “Hayır kardeşim, silahları var. Buradan çıkamıyorum” dedi. Bize yapılan dolandırıcılığı anladığımız için savcılığa başvurduk. Biz şikayetçi olana kadar hemen 3-4 kişiye satış verdiler ve araçların akıbetini kaybetmeye çalıştılar. Dün yakalandıklarını öğrendik. Bugün teşhis etmek

Adıyaman Üniversitesi’nden yüzen adaların kurtarma projesi başarıyla sonuçlandı

Sıradaki haber:

Adıyaman Üniversitesi’nden yüzen adaların kurtarma projesi başarıyla sonuçlandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.