h Dolar 34,2900 % 0.08
h Euro 36,9725 % 0.08
h Sterlin 44,4217 % -0.16
h Altın (Gr) 3.020,60 %-0,23
h BIST100 8.741,96 %-1,09
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İstanbul İtfaiyesi’nde yolsuzluk operasyonu: 4 itfaiye eri gözaltında

İstanbul İtfaiyesi’nde yolsuzluk operasyonu: 4 itfaiye eri gözaltında

İstanbul'da yapılan bir rüşvet operasyonunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatından 3 görevli ve bir belediye sağlık teknisyeni dahil olmak üzere toplam 18 şüpheliden 4'ü tutuklandı. İBB itfaiye teşkilatının iş yeri açarken ruhsat belgesi karşılığında vatandaşlardan 45 bin lira rüşvet aldığı tespit edildi. Operasyon sonrası 170 rüşvet olayına karışan 18 şüpheli gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. 4 itfaiye eri tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’da yapılan bir rüşvet operasyonunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı itfaiye teşkilatında görevli 3 kişi ve bir belediye sağlık teknisyeni de dahil olmak üzere 18 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda örgütlü rüşvet suçuna yönelik bir çalışma başlattı. Cuma günü yapılan operasyonda İstanbul ve Kayseri’de 28 şüpheli yakalanmıştı.
Soruşturma kapsamında, İBB’ye bağlı itfaiye teşkilatı görevlilerinin iş yeri açmak için gerekli olan ruhsat belgesini alabilmek için vatandaşlardan 45 bin lira rüşvet talep ettikleri belirlendi. Şüphelilerin polisteki işlemleri tamamlandı ve 170 rüşvet olayına karışan 3 aktif görevli, 1 emekli itfaiye eri ve bir İBB sağlık teknisyeni de dahil olmak üzere toplamda 18 şüpheli Büyükçekmece Adliyesi’ne gönderildi. 4 itfaiye eri tutuklanırken, 14 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bandırma’da Sokak Hayvanlarına Destek Veriliyor

Sıradaki haber:

Bandırma’da Sokak Hayvanlarına Destek Veriliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.