h Dolar 34,2908 % 0.09
h Euro 37,0037 % 0.09
h Sterlin 44,4915 % -0.04
h Altın (Gr) 3.131,38 %0,12
h BIST100 8.736,74 %-1,15
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İstanbul’da PKK’nın kadın yapılanmasına karşı gerçekleştirilen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da PKK’nın kadın yapılanmasına karşı gerçekleştirilen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

İstanbul, Diyarbakır ve Muş'ta gerçekleştirilen operasyonda, PKK/KCK terör örgütünün kadın yapılanmasını harekete geçirmeyi planladığı belirlenen 20 şüpheli yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüüğü soruşturma kapsamında, örgütten kopan veya uzaklaşan kişilerin tekrar örgüte kazandırılmasının hedeflendiği tespit edildi. Operasyonlar sonucunda yakalanan şüpheliler gözaltına alındı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

PKK/KCK terör örgütünün kadın yapılanmasını harekete geçirme planlarıyla ilgili olarak İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 20 kişi yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında yapılan operasyonda, PKK/KCK silahlı terör örgütü içinde faaliyet gösteren TJA (Özgür Kadınlar Hareketi) isimli kadın yapılanmasının, örgütle bağını koparan, ayrılan ve örgütten uzaklaşan bireyleri yeniden örgüte kazandırma amacı güttüğü belirlendi. Aynı zamanda mevcut topluluğu örgütlenme faaliyetleriyle harekete geçirmeyi, zayıflayan örgütsel aktiviteleri yeniden canlandırmayı ve örgütün tabanını güçlendirmeyi hedefleyen 25 şüphelinin yakalanması için operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon sonucunda İstanbul, Diyarbakır ve Muş olmak üzere toplamda 3 ilde, 25 farklı adreste yapılan operasyonlarda, 20 kişi yakalandı ve gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Esnaf ile buluşan Başkan Eroğlu: “Esnafımız Tokat yüzyılına hazır ve kararlı”

Sıradaki haber:

Esnaf ile buluşan Başkan Eroğlu: “Esnafımız Tokat yüzyılına hazır ve kararlı”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.