h Dolar 34,2900 % 0.08
h Euro 36,9725 % 0.08
h Sterlin 44,4217 % -0.16
h Altın (Gr) 3.020,60 %-0,23
h BIST100 8.741,96 %-1,09
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İyi Parti İzmir İl Başkanı görevden alındı

İyi Parti İzmir İl Başkanı görevden alındı

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ümit Özlale ile yaşanan gerginlik sonrası görevden alındı. Bezircilioğlu, basın mensuplarıyla yaptığı açıklamada, Özlale'nin demokrasiye bakış açısının benmerkezci olduğunu belirtti. Bezircilioğlu, görevden alınmasının sebebini, Özlale'nin il yönetimini dizayn etme çabası olarak değerlendirdi ve bu durumun demokratik olmadığını vurguladı. Bezircilioğlu, İl Yönetimi olarak her zaman partilerinin emrinde olduklarını ifade etti ve olayı antidemokratik bir hamle olarak nitelendirdi. Başkanın görevden alınmasının ardından ilçe başkanlarının da istifa edeceği söylentileri olduğunu belirtti.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İYİ Parti Genel Merkezi tarafından görevden alındı. Bezircilioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale arasındaki gerginlik sonrasında açıklamalarda bulundu. Bezircilioğlu, “İl Yönetim Kurulu, demokratik bir kongrede delegelerin oyuyla seçilmiştir. Ümit Özlale’nin, yerel seçimlere kısa bir süre kala İl Yönetimini görevden aldırarak teşkilatı dizayn etme çabası, demokrasiye olan bakış açısını ve benmerkezci yönetim anlayışını ortaya koymaktadır” dedi. Bezircilioğlu, ayrıca İl Yönetim Kurulu’nun Ümit Özlale’nin aylardır görevden el çektirmek için fırsat kolladığını belirtti. Öte yandan, İlçe Başkanlarının da istifa edeceği duyumları üzerine Bezircilioğlu, müdahil olmayacağını ve arkadaşlarının kararına saygı duyacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini taklit ederek dolandırıcılık yapan sanığa hapis cezası verildi

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini taklit ederek dolandırıcılık yapan sanığa hapis cezası verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.