h Dolar 34,2515 % -0.03
h Euro 37,0372 % -0.03
h Sterlin 44,5355 % 0.06
h Altın (Gr) 3.028,09 %0,02
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İzmir Dikili’de sağanak yağış etkisini gösterdi, okullar yarım gün tatil edildi

İzmir Dikili’de sağanak yağış etkisini gösterdi, okullar yarım gün tatil edildi

İzmir'in Dikili ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonucu dereler taştı, caddeler sular altında kaldı ve araçlar zarar gördü. Dikili Belediyesine tepki gösteren bir vatandaşın lüks aracı da sular altında kaldı. Sağanak nedeniyle okullar yarım gün tatil edildi. İş yerlerinin sular altında kaldığı ilçede mağduriyetler yaşanmaya devam ediyor. Aynı zamanda Bornova, Buca ve Bergama ilçelerinde de yoğun yağışlar ve taşkınlar görüldü.

Dikili’de Sağanak Yağış Sonucu Vatandaşlar Mağdur Oldu

İzmir’in Dikili ilçesinde etkili olan sağanak yağış, derelerin taşmasına, caddelerin göle dönmesine ve araçların sular altında kalmasına yol açtı. Sular altında kalan bir vatandaş, lüks aracının bu duruma maruz kalmasından dolayı Dikili Belediyesi’ne tepki gösterdi. Bazı iş yerlerinin de sular altında olduğu ilçede, okullar yarım gün tatil edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İzmir için sağanak uyarısının ardından dün akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış, gece boyunca devam etti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Dikili ilçesinde yaşanan sağanak, hayatı felç etti.

Derelerin taşması, caddelerin suyla dolması ve araçların sular altında kalmasıyla vatandaşlar mağdur oldu. Birçok iş yeri sular altında kalırken, ilçede ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okullar tedbir amacıyla yarım gün tatil edildi.

Lüks aracı suya gömülen ve Dikili Belediyesi’ne tepki gösteren 42 yaşındaki İlker Güven, “Doğma büyüme Dikililiyim. Şu andaki belediye başkanı, yıllardır burayı yapacağım diye söyleyip durdu ama ortada bir çözüm yok. Eşimle birlikte zor kurtulduk. Çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını kesip biriktirerek aldığımız arabamız bu halde. Şükür ki kendimize bir şey olmadı. Ama yıllardır süregelen bu sorun ne? Neden insanların çilesi böyle oluyor? Sorumlusu kim? Biz miyiz sorumlu? Biz bunları hak ediyor muyuz? Lütfen bir çözüm bulunsun. Benim mağduriyetim giderilsin. Bugün benim başıma geldi yarın başkalarının başına gelebilir. Bebekler, çocuklar da olabilir. Neden bunlar düşünülmüyor? Neden insanlar bir yönetim anlayışıyla önemsenmeden yönetiliyor? Can kaybı yaşanmadan bu mağduriyet giderilsin. Devlet ve yetkililere bu konuda rica ediyor ve bekliyoruz. Başıma gelen başkalarının da başına gelmesin” dedi.

İş yeri su baskınına uğrayan esnaf Sadık Arıkan da “Akıntıyı daha önce sanayi bölgesine yönlendirmişler. Direkt bizim dükkana su geliyor. Mağduruz ve bu duruma bir çare bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuşurken, oğlu Ernur Arıkan da “Yağmur saat 10 gibi etkisini göstermeye başladı. Dükkânımız sular altında kalmaya başladı. Çok yağmur yağdığında her seferinde böyle oluyor” ifadelerini kullandı.

Bu arada, sağanak nedeniyle İzmir’in Bornova ve Buca ilçelerinde de caddeler göle dönerken, vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı. Bergama ilçesinde de bir derede taşkın meydana geldi.

Antalya’da etkili olan yoğun yağış sonucu heyelan meydana geldi

Sıradaki haber:

Antalya’da etkili olan yoğun yağış sonucu heyelan meydana geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.