h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İzmir’de uçak inişe geçerken lazerle hedef alındı… Kameralara yansıyan o anlar

İzmir’de uçak inişe geçerken lazerle hedef alındı… Kameralara yansıyan o anlar

İstanbul-İzmir seferinde olan bir uçağa iniş sırasında lazer tutan bir kişi, uçuş güvenliğini tehlikeye attı. O anlar, bir yolcu tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan idari para cezalarına göre, bu tür bir ihlal sonrasında 91.139 TL para cezası uygulanıyor.

İstanbul-İzmir seferini gerçekleştiren bir özel havayolu şirketine ait uçak, indirmek için hazırlanırken kimliği belirsiz bir kişi tarafından lazerle hedef alındı ve uçuş güvenliği tehlikeye atıldı. Bu olay, uçakta seyahat eden bir yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Bu akşam, özel bir havayolu şirketine ait olan ve İstanbul-İzmir seferini gerçekleştiren uçak, iniş yapmaya hazırlandığı sırada bilinmeyen bir kişi veya kişiler tarafından lazerle hedef alındı. Uçuş güvenliğini tehlikeye atan lazerin uçağa tutulma anı ise, uçakta seyahat eden bir yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Bu tür ihlallerde 91 bin 139 lira para cezası kesiliyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan idari para cezalarına göre, hava araçlarına lazerle hedef almanın, uçuş emniyetini riske atmanın veya uçak haberleşmesine müdahale etmenin gibi ihlallerde bulunulması durumunda 91 bin 139 lira para cezası kesiliyor.

Dikkat çeken gürültü olayı Ankara’da komşuları birbirine düşürdü: 4 kişi yaralandı

Sıradaki haber:

Dikkat çeken gürültü olayı Ankara’da komşuları birbirine düşürdü: 4 kişi yaralandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.