h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Jandarma, kaçak avcılara karşı sıkı denetimlerini artırıyor

Jandarma, kaçak avcılara karşı sıkı denetimlerini artırıyor

Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak son üç ayda gerçekleştirdikleri denetimlerde 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nu ihlal eden 16 kişiye işlem yaparak, 4 kişinin av tüfeğine el koydu. Çorum Valiliği, vatandaşların benzer durumlarda jandarmaya bildirim yapmasının önemine vurgu yaparak, çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarının devam edeceğini duyurdu.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonucunda, kaçak avlanan 16 kişiye işlem yapıldı. Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, son üç ay içerisinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve jandarma devriyeleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na uymayan 16 kişiye yasal işlem yapıldığı belirtildi. Ayrıca, 4 kişinin av tüfeğine el konulduğu ifade edildi. Açıklamada, Çorum İl Jandarma Komutanlığı’nın diğer kurumlarla uyum içinde çalışarak, çevre, doğa ve hayvan koruma faaliyetlerine titizlikle devam edeceği vurgulandı. Vatandaşlar, ihlalleri 112 Acil Çağrı Merkezi ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulaması üzerinden jandarmaya bildirmesi gerektiği belirtilerek, bu şekilde olayların önlenmesine ve aydınlatılmasına katkı sağlanacağı ifade edildi.

Vakada kardeşini bıçaklayan şüpheli gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Vakada kardeşini bıçaklayan şüpheli gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.