h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kastamonu Valiliği’nden yurttaki zehirlenme ile ilgili açıklama: 95 öğrenci gıda zehirlenmesinden etkilendi

Kastamonu Valiliği’nden yurttaki zehirlenme ile ilgili açıklama: 95 öğrenci gıda zehirlenmesinden etkilendi

Kastamonu'da KYK yurdunda yedikleri yemekten zehirlenen öğrenciler, Kastamonu Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 95 öğrencinin gıda zehirlenmesinden etkilendiği ve 72 öğrencinin tedavi altında olduğu belirtildi. Öğrencilerin akşam yemeğinde yedikleri tantuniden sonra mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve ishal gibi şikayetler yaşadıkları ve hastaneye kaldırıldıkları bilgisi paylaşıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili inceleme ve araştırmaların devam ettiği ifade edildi.

Kastamonu’da KYK yurdunda meydana gelen olayda, öğrencilerin yedikleri yemek sebebiyle zehirlendikleri belirtildi. Kastamonu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yapılan araştırma sonucunda 95 öğrencinin gıda zehirlenmesi yaşadığı, 72 öğrencinin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduğu ve tedavilerinin devam ettiği, hayati tehlikelerinin bulunmadığı ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, Kastamonu’da bulunan KYK’ya bağlı Hüma Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversite öğrencileri, akşam yemeğinde servis edilen tantuni yemeklerini yediler. Ancak yemekten bir süre sonra mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve ishal gibi şikayetler yaşamaya başladılar. Sabah saatlerinde ambulans ve UMKE ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan öğrencilere gerekli müdahaleler yapıldı.

Konuyla ilgili olarak Kastamonu Valiliği’nin yazılı açıklamasında, “15.01.2024 Pazartesi günü saat 04.20’de Kastamonu Merkez KYK’ya bağlı kız öğrenci yurdunda kalan bazı öğrencilerin mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal şikayetleriyle Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi’ne başvurdukları bilgisi alınmıştır. Yapılan araştırmada 95 öğrencinin gıda zehirlenmesi geçirdiği, 72 öğrencinin hastaneye başvurduğu ve tedavilerinin devam ettiği, hayati tehlikelerinin olmadığı tespit edilmiştir. Olayla ilgili inceleme ve araştırmalar devam etmektedir” denildi.

Gediz ilçesindeki üniversite öğrencilerine bilet yardımı yapılacak.

Sıradaki haber:

Gediz ilçesindeki üniversite öğrencilerine bilet yardımı yapılacak.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.