h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kaymakamın, cami hocasının şehit tepkisi gündeme oturdu

Kaymakamın, cami hocasının şehit tepkisi gündeme oturdu

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki camide gerçekleşen olayda, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller, cuma namazında hutbede şehitleri anmak için okunması gereken paragrafın atlandığını fark edince tepki gösterdi. Olayın basına yansıması üzerine Diyarbakır Valiliği soruşturma başlattı. Kaymakam Akeller, cami hocasını darp etmediğini, sadece uyarıda bulunduğunu ve hocanın kendisine baskı yapıldığını söylediğini belirtti. Hoca ise hastaneye giderek darp raporu aldığını iddia etti.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller, cuma namazı için gittiği Bahçelievler Camisi’nde, hutbede şehitlerle ilgili bölümün okunmamasına tepki gösterdi. Kaymakamın tepkisi üzerine sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında “Kaymakam, cami hocasını darp etti” şeklinde haberler yayınlandı. Bu haberler nedeniyle Diyarbakır Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlattı. Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller, her hafta okunması gereken hutbede şehitlerle ilgili olan bölümün bu hafta okunmadığını fark ederek uyarıda bulunduğunu belirtti. Bazı basın yayın organları, Diyanet Sendikası ve sosyal medya hesapları, cami hocası M.K.’nin hutbede bazı kısımları atladığı iddiasıyla Kaymakam Burak Akeller tarafından mikrofonla darp edildiğini iddia etti. Bu iddialar üzerine Diyarbakır Valiliği, olayı soruşturmak amacıyla adli ve idari tahkikat başlattı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Kulp Kaymakamı ve ilçede görev yapan bir cami hocası arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akeller, cami hocası M.K.’yı darp etmediğini ve sadece şehitler için yazılı olan bölümü okumadığı için uyardığını belirtti. Akeller, “Her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz için rahmet duası vardı. Cami hocası bu bölümü okumadığı için ben de hutbeden sonra kendisine tepki gösterdim. Cami hocası bana baskı yapıldığını söyleyince devlet memuruna kim baskı yapabilir diye düşünerek tepki gösterdim. Cami hocası bu olaydan sonra hastaneye giderek bacağındaki ağrı nedeniyle rapor aldı ve bunu darp raporu olarak nitelendirdi” şeklinde konuştu.

Sokakta Kız Kardeşine Saldıran Şahıs Olayı

Sıradaki haber:

Sokakta Kız Kardeşine Saldıran Şahıs Olayı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.