h Dolar 34,2964 % 0.1
h Euro 37,0291 % 0.1
h Sterlin 44,4490 % -0.1
h Altın (Gr) 2.995,06 %-1,07
h BIST100 8.718,87 %-1,35
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kırgızistan’da darbe hazırlığı yapıldığı şüphesiyle bir gruba operasyon düzenlendi

Kırgızistan’da darbe hazırlığı yapıldığı şüphesiyle bir gruba operasyon düzenlendi

Kırgızistan'da iktidarı devirmek için kitlesel ayaklanma planladığı şüphesiyle bir grup hakkında operasyon düzenlendi. İmamidin Taşov ve Tilekmat Kurenov isimli kişilerin ayaklanmaları organize etmek ve iktidarı ele geçirmek amacıyla faaliyet gösterdikleri belirtildi. Operasyonda Taşov ve Kurenov'un destekçileri tespit edilerek gözaltına alındı. Ev aramasında önemli miktarda para, lüks arabalar ve diğer değerli eşyalara el konuldu. Şu anda diğer şüphelilerin yakalanması için soruşturma ve operasyonel çalışmalar sürüyor.

Kırgızistan’da Kitlesel Ayaklanma Şüphesiyle Yapılan Operasyonda Birçok Kişi Gözaltına Alındı

Kırgızistan’da ulusal güvenlik güçleri, bir grup insanın iktidarı devirmeye yönelik kitlesel ayaklanma hazırlığı yaptığı şüphesiyle bir operasyon düzenledi. Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İmamidin Taşov ve Tilekmat Kurenov adlı iki Kırgızistan vatandaşının, kitlesel ayaklanma organize etmeyi ve iktidarı ele geçirmeyi planladıkları belirtildi. Bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı ve yakalama kararı çıkarıldığı ifade edildi.

Operasyon sonucunda, Taşov ve Kurenov’un çeşitli bölgelerden destekçisi olan birçok kişi tespit edilerek gözaltına alındı. Açıklamada, “Soruşturma ve operasyonel faaliyetler sonucunda ülkenin farklı bölgelerinden Taşov ve Kurenov’un destekçisi ve aktif ortağı olan birçok kişi tespit edildi. Bu kişiler sorgulandı ve detaylı ifadeler verdiler. Yapılan incelemeler sonucunda, İmamidin Taşov tarafından finanse edilen hazırlık ve organizasyon faaliyetlerine dair kanıtlar bulundu. Bu nedenle, iktidarı devirmeye yönelik suç planlarına karıştıklarına ilişkin doğrulayıcı kanıtlara sahip olan bazı anahtar kişiler gözaltına alındı” denildi.

Açıklamada, Taşov’un evinde yapılan arama sonucunda büyük miktarda para, lüks arabalar ve diğer değerli eşyaların bulunduğu ve bunlara el konulduğu belirtildi.

Ayrıca açıklamada, soruşturma ve operasyonel tedbirlerin alınarak mevcut durumun tam olarak belirlenmesi ve darbe organize eden diğer kişilerin gözaltına alınması için çaba harcandığı da aktarıldı.

Bafra’da kaza: Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı, 5 kişi yaralandı.

Sıradaki haber:

Bafra’da kaza: Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı, 5 kişi yaralandı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.