h Dolar 34,2993 % 0.11
h Euro 36,9808 % 0.11
h Sterlin 44,3495 % -0.32
h Altın (Gr) 2.996,41 %-1,03
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kırmızı kemerin sahte versiyonu, 700 liraya satışa sunuluyor.

Kırmızı kemerin sahte versiyonu, 700 liraya satışa sunuluyor.

Kahramanmaraş'ta, altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle imitasyon takılara olan ilgi her geçen gün artıyor. Tarihi Kapalıçarşı'da gerçeğinden ayırt edilemeyen ürünler, 20 liradan 800 liraya kadar alıcı buluyor. İmitasyon takılara olan ilginin artmasının sebebi ise altın fiyatlarının yüksek olması ve insanların alım gücünün azalması. Müşteriler, buradaki ürünlerin cazip fiyatları ve gerçek altına benzerlikleri nedeniyle tercih etmekteler.

Kahramanmaraş’ta artan taleple birlikte imitasyon takılara olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte altın almakta zorluk çeken kadınlar, Tarihi Kapalıçarşı’da bulunan imitasyon takılara yöneliyor. Bu alanda faaliyet gösteren Ali Atıcı, “Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte altın alamayanlar imitasyon takılara yönelmeye başladı. Gerçeğinden ayırt edilemeyen bir 800 bin TL’lik kemeri 700 TL’ye satıyoruz” dedi.

Atıcı, “Tarihi Kapalı Çarşı’da yaklaşık 30 yıldır bu işi yapıyorum. Altın fiyatları yükseldikçe imitasyon takılara olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor. Maraş kemerinin gerçek versiyonu 800 bin TL iken, burada 700 TL’ye satılıyor. Aynı şekilde Maraş kolyesi 400 bin TL iken, burada 300 TL’ye bulunabiliyor. Burma takı 60 bin TL iken burada 300 TL’ye satılıyor. Maraş burma bileziği ise 44 bin TL iken burada 70 TL’ye alıcı buluyor. Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte insanların alım gücü azalıyor. İnsanlar bize geliyor ve buradan alışveriş yapıyorlar. Buradaki ürünler gerçek olanlarını aratmıyor. Ayrıca fiyatlarımız da oldukça cazip. İnsanlar altın almaya güçsüz olduklarını söylüyor ve bize gelip ürünleri tercih ediyorlar. Düğün alışverişini bile buradan yapanlar oluyor. Buranın aynı bir kuyumcuya gelmiş gibi olduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Müşterilerden Zehra Tilki ise, “Ben burayı sık sık ziyaret edip ürünlerden alıyorum. İmitasyon takılar hem göz alıcı hem de gerçek altına benzediği için yoğun talep görüyor. Kuyumcu vitrinlerine gittiğimizde her şey çok pahalı. Altın fiyatları şu anda çok yüksek. Biz de buraya geliyoruz. 800 bin TL’ye kemer almak yerine 20 bin, 30 bin veya 100 bin TL’ye bir bilezik alarak gönlümüzü ferahlatıyoruz. Burada daha cazip ve güzel fiyatlar bulabiliyoruz. Genel olarak ürünler gerçek altın işçiliği kadar güzel ve renklerinde solma olmuyor. Bu yüzden tercihlerimizi buradan yana kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

Karnelerini alan öğrenciler, Matematik Müzesinde buluştu

Sıradaki haber:

Karnelerini alan öğrenciler, Matematik Müzesinde buluştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.