h Dolar 34,0816 % 0.15
h Euro 38,1569 % 0.15
h Sterlin 45,3424 % -0.02
h Altın (Gr) 2.832,21 %0,12
h BIST100 9.975,61 %2,06
a

Trabzon Limanı’ndan Ukrayna’ya gitmeyi planlayan bir üre yüklü gemi, Romanya açıklarında beklenmedik bir şekilde kontrolden çıktı ve mürettebat tahliye edildi. Gemi, sürüklenerek Kastamonu açıklarına ulaştı ve batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Romanya Hidrografi Ofisi’nin bildirdiğine göre, Trabzon Limanı’ndan Ukrayna Chornomorsk Limanı’na 6.497 ton üre yüküyle seyreden Palau bayraklı Nordea Star adlı gemi, Karadeniz’in Romanya açıklarında yükünün yan tarafa kayması sonucunda kontrolünü kaybetti. Gemide bulunan 17 mürettebat (16’sı Suriye, 1’i Mısır uyruklu), Romanya açıklarında tahliye edildi. Ardından sürüklenmeye başlayan gemi, Cide ilçesine bağlı İlyasbey köyüne kadar ulaştı. Geminin yan yatması sonucunda batma tehlikesi ortaya çıktı ve kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Geminin kıyıya doğru sürüklenmesi üzerine TCSG 96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri bölgede tedbir amacıyla devriye görevine devam ediyor.

Cide İlyasbey Köyü Muhtarı Ahmet Sevinç, “Gemi, dün akşam kıyıya ulaştı. Yüklü olduğu için geminin yükü kaydı. Nasıl çözüleceği konusunda bilgimiz yok, ancak bu durumun çözüme kavuşturulması gerekiyor. Gemi yan yattı ve batma tehlikesiyle karşı karşıya. Yük tamamen bir tarafa kaydı” diye açıklama yaptı.

Öte yandan, yan yatan geminin yüzdürülerek armatöre teslim edilebileceği bilgisi edinildi.

İzmir’de 6 Bin Litre Kaçak Etil Alkol Operasyonu: Yasa Dışı Ticaretin Önüne Geçildi!

Sıradaki haber:

İzmir’de 6 Bin Litre Kaçak Etil Alkol Operasyonu: Yasa Dışı Ticaretin Önüne Geçildi!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.