h Dolar 34,2993 % 0.11
h Euro 36,9808 % 0.11
h Sterlin 44,3495 % -0.32
h Altın (Gr) 2.996,41 %-1,03
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kızıldeniz’de Bir Yük Gemisine Füzeli Saldırı Gerçekleştirildi

Kızıldeniz’de Bir Yük Gemisine Füzeli Saldırı Gerçekleştirildi

Yemen'in Aden kenti açıklarında ABD'ye ait bir yük gemisi, Husiler tarafından füzeyle vuruldu ve yangın çıktı. Gemide ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Saldırının ABD'nin Yemen'e düzenlediği hava saldırılarına karşılık olarak yapıldığı düşünülüyor. Öte yandan, önceki günlerde Kızıldeniz'de ABD savaş gemisi USS Laboon'u hedef alan Husilerin gemisavar seyir füzesi düşürülmüştü. ABD ve İngiltere ise saldırılara karşılık olarak Husilere ait hedeflere saldırılar düzenlemişti.

Yemen’in Aden kenti açıklarında, Marshall Adaları bandıralı bir ABD yük gemisi, Kızıldeniz’de saldırıya uğradı ve füzeyle vurularak yangın çıktı. Husilerin İran destekli olduğu bilinirken, ticari gemileri hedef almayı sürdürdüğü belirtildi. İngiltere merkezli deniz güvenliği şirketi Ambrey ve İngiltere Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), Aden açıklarında yer alan bir yük gemisine füze saldırısı düzenlendiğini bildirdi. UKMTO’nun açıklamasında, geminin Aden’in güneydoğusunda bir füzenin isabet etmesi sonucu zarar gördüğü ifade edildi. Ambrey ise saldırının Husiler tarafından gerçekleştirildiğini ve geminin ambar bölümünde yangın çıktığını ancak seferine devam edebilecek durumda olduğunu belirtti. Yangın nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edilen açıklamada, geminin İsrail’le bağlantısı olmadığı ve saldırının ABD’nin Yemen’deki hava saldırılarına karşılık olarak düzenlenmiş olabileceği öne sürüldü. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise saldırıyı doğruladı ve geminin sahibinin ABD’li Eagle Bulk Shipping şirketine ait olan Gibraltar Eagle olduğunu açıkladı.

Öte yandan, CENTCOM tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise Husilere ait gemisavar seyir füzesiyle ABD’ye ait savaş gemisi USS Laboon’un hedef alındığı belirtildi. ABD ve İngiltere, Kızıldeniz’deki saldırılara karşılık olarak geçtiğimiz haftalarda Husilere ait hedeflere hava ve deniz saldırıları düzenlemişti.

Katalitik sobanın kullanılması yangına neden oldu ve durumu önceden haber vermedi

Sıradaki haber:

Katalitik sobanın kullanılması yangına neden oldu ve durumu önceden haber vermedi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.