h Dolar 34,2657 % -0.05
h Euro 37,0511 % -0.05
h Sterlin 44,3386 % -0.01
h Altın (Gr) 2.996,99 %0,15
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Komşusunu öldüren kişinin akıl sağlığı raporu sonunda çıktı ortaya

Komşusunu öldüren kişinin akıl sağlığı raporu sonunda çıktı ortaya

Eskişehir'de yaşanan olayda, bir kişi komşusuyla yaşadığı tartışmanın ardından pompalı tüfekle ateş ederek komşusunu öldürdü. Müebbet hapis cezası istenen sanık, akıl sağlığı raporu ile cezai ehliyetinin tam olduğu belirlendi. Mahkeme, sanığın tutukluluğunun devam etmesine karar verirken akıl hastalığı ve cezai ehliyetin değerlendirilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilip rapor alınmasına karar verdi.

Eskişehir’de, Şirintepe Mahallesi’nde yaşanan olayda, Selami S. (55) isimli şahıs tartıştığı komşusu Yaşar Güneş’i pompalı tüfekle vurarak öldürmüştü. Bu olaydan sonra tutuklanan Selami S., müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaktadır. Ancak, bu süreçte sanığın akıl sağlığı üzerine yapılan rapor, cezai ehliyetinin tam olduğunu göstermiştir.

Ağustos 2021’de meydana gelen olay, Şirintepe Mahallesi’nin Örme Sokak’ta yaşanmıştır. Selami S. ile komşusu Yaşar Güneş arasında başlayan tartışma, hızla büyüyerek kavgaya dönüşmüştür. Bu tartışmanın sonucunda Selami S., pompalı tüfek kullanarak Yaşar Güneş’i vurarak öldürmüştür. Polis ekipleri olayın ardından Selami S.’yi gözaltına almış ve tutuklanması için cezaevine göndermiştir.

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Selami S.’nin komşusu Yaşar Güneş’i kasten öldürdüğü suçlamasıyla müebbet hapis cezası istenmektedir. Tutuklu sanık Selami S. duruşmada hazır bulunurken, avukatları da duruşmaya katılmıştır.

Önceki duruşmada istenen akıl sağlığı raporu, 4. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından mahkemeye sunulmuştur. Bu rapora göre Selami S.’nin cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edilmiştir.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vermiş ve akıl hastalığı ile cezai ehliyet durumunun değerlendirilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Üst Kurulu’na sevk edilerek rapor alınmasına hükmetmiştir. Duruşma ise 4 Nisan tarihine ertelenmiştir.

Kameraya yakalanan olayda, Kuzey Marmara Otoyolu’nda kilometrelerce ters yönde seyreden otomobil…

Sıradaki haber:

Kameraya yakalanan olayda, Kuzey Marmara Otoyolu’nda kilometrelerce ters yönde seyreden otomobil…

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.