h Dolar 34,1005 % 0.2
h Euro 38,0571 % 0.2
h Sterlin 45,3152 % -0.05
h Altın (Gr) 2.834,99 %0,22
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kreşin boşaltılmasından hemen sonra ABD’de binada patlama yaşandı.

Kreşin boşaltılmasından hemen sonra ABD’de binada patlama yaşandı.

ABD'nin başkenti Washington DC'de bir binada meydana gelen gaz sızıntısı sonrası bir kreş tahliye edildi. Tahliyeden kısa bir süre sonra binada iki patlama yaşandı ve yangın çıktı. Patlamalar nedeniyle çevredeki binalarda da hasar meydana geldi. Kreşte bulunan çocuklar önceden tahliye edilmişti ve sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Yangın itfaiye tarafından kontrol altına alındı. Belediye başkanı, itfaiyecilerin hızlı müdahalesinin büyük bir trajediye engel olduğunu vurguladı.

Gaz Sızıntısı Sonrası ABD’de Binada Patlama: Kreş Tahliye Edilmişti!

ABD’nin başkenti Washington DC’de büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü. Dün sabah saatlerinde Anacostia semtindeki bir binada yaşanan gaz sızıntısı sonrası, binanın yanında yer alan kreş hızla tahliye edilmişti. Sadece 15 dakika sonra ise binada 2 patlama meydana geldi. Alevlerin yükseldiği ve kilometrelerce uzaktan dumanların görüldüğü yangın sonrası büyük bir facia önlendi.

Washington itfaiyesi tarafından yapılan açıklamada, patlamalarda bazı moloz parçalarının etrafa saçıldığı ve 1 kişinin hafif şekilde yaralandığı bildirildi. Şans eseri binadan dakikalar önce tahliye edilen çocukların ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Patlamanın şiddetiyle marketin bulunduğu bina ise tamamen yıkıldı ve çevredeki 2 bina da büyük hasar gördü.

Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu saatler sonra kontrol altına alındı.

“Hızlı Müdahale Hayat Kurtardı”

Belediye Başkanı Muriel Bowser, itfaiyecilerin hızlı müdahalesinin hayat kurtardığını ve büyük bir trajediye engel olduğunu ifade etti. Bowser, “İtfaiyecilere, gereken kararı vererek herkesi tahliye ettikleri için minnettarız. Eğer çocuklar binadaydı, kesinlikle zarar göreceklerdi. Bugün çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Elazığ’da uyuşturucu bulunduran bir kişi tutuklandı

Sıradaki haber:

Elazığ’da uyuşturucu bulunduran bir kişi tutuklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.