h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kuyumcular, kesme altın hırsızlığına karşı önlemler almaya çalışıyor

Kuyumcular, kesme altın hırsızlığına karşı önlemler almaya çalışıyor

Eskişehir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Yönlüer, kesme altın ticaretine karşı olduklarını belirterek, yakın zamanda bu konuda bir karar alabileceklerini söyledi. Kesme altına olan ilginin artmasıyla birlikte sahtecilik yöntemlerinin önüne geçmek amacıyla vatandaşları güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmaları konusunda uyardı. Yönlüer, kesme altının atölyelerde kullanılması gerektiğini ifade etti ve müşterilerin güvendikleri kuyumculardan paketli gram altın, Cumhuriyet altını ve darphanenin bastığı çeyrek altın almalarını önerdi. Eskişehir Kuyumcular Odası olarak ise kesme altın alımını düşündüklerini dile getirdi.

Eskişehir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Yönlüer, son dönemde popüler hale gelen kesme altın ticaretine karşı olduklarını belirterek, oda olarak bu konuda bir karar alabileceklerini açıkladı. Kesme altının çeşitli sahtecilik yöntemleri için kullanıldığını ifade eden Yönlüer, vatandaşların güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmalarını tavsiye etti. Kesme altının normalde atölyelerde kullanıldığını ve popüler olmaması gerektiğini vurgulayan Yönlüer, müşterilere paketli gram altın, Cumhuriyet altını ve darphanenin bastığı çeyrek altın gibi ürünleri güvendikleri kuyumculardan almalarını önerdi. Kesme altının kayıt dışı bir şekilde satıldığını dile getiren Yönlüer, Eskişehirli kuyumcular olarak müşterilerden bu ürünleri almamayı düşündüklerini ve kesme altının ilerleyen dönemlerde sorun yaratabileceğini belirtti. Bu konuyla ilgili olarak oda olarak bir karar almayı planladıklarını aktaran Yönlüer, Türkiye genelinde kesme altının alım ve satımının kaldırılmasını düşündüklerini söyledi. Yönlüer, müşterilere ve halka güvenilir esnaftan alışveriş yapmalarını önererek, sosyal medyadaki kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Eskişehir’de şu ana kadar böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını ancak Antalya Kuyumcular Odası’ndan olumsuz bir mesaj aldıklarını belirten Yönlüer, kesme altının riskli bir ürün olduğunu ve o riski minimize etmek adına bu ürünü hiç alıp satmayacaklarını sözlerine ekledi.

Gülümsettiği Türkiye’nin muhtar adayı oldu

Sıradaki haber:

Gülümsettiği Türkiye’nin muhtar adayı oldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.