h Dolar 34,2596 % -0.01
h Euro 36,9694 % -0.01
h Sterlin 44,4826 % -0.02
h Altın (Gr) 3.028,40 %0,03
h BIST100 8.734,52 %-1,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Liseli gençler, kandil akşamında halka helva ikram etti

Liseli gençler, kandil akşamında halka helva ikram etti

Amasya'da Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Regaip Kandili dolayısıyla okulda helva hazırladı ve cami önünde halka dağıttı. Öğrenciler, helvaların paketlenip İslam alemine hayırlar getirmesi için Hz. Ömer Camii önünde kandil programından çıkan vatandaşlara ikram etti. Amasya Milli Eğitim Müdürü ve helvalardan yiyen vatandaşlar da öğrencilere teşekkür etti.

Amasya’da bulunan Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Regaip Kandili dolayısıyla okullarında özel bir etkinlik düzenlediler. Pansiyonlarında görev yapan aşçılarla birlikte bir araya gelen öğrenciler, el ele vererek helva yapmaya başladılar. Un, yağ ve şekerin karıştırılmasıyla oluşturulan helvalar, paketlenip akşam saatlerinde Hz. Ömer Camii’nin önünde bulunan vatandaşlara dağıtıldı.

Helva dağıtımının ardından öğrenciler, Regaip Kandilinin İslam alemine hayırlar getirmesini dilemek için bir araya geldi. Salih Solak isimli bir öğrenci, helva paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Aynı zamanda okul müdürü olan Niyazi Şişik ise, iki yıldır her kandil akşamı farklı camilerde helva ve kandil simidi dağıttıklarını belirterek, “İyilik yarışında olan bir ekibiz” şeklinde konuştu.

Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen ve helva dağıtımı sonrasında helvalardan tatmak isteyen vatandaşlar da öğrencilere teşekkür ettiler.

Hatay ilinde hırsızlık suçlarına karışan şüpheliler polis tarafından yakalandı

Sıradaki haber:

Hatay ilinde hırsızlık suçlarına karışan şüpheliler polis tarafından yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.