h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Malatya’da terör ve İsrail’e karşı nefret yürüyüşü gerçekleştirildi

Malatya’da terör ve İsrail’e karşı nefret yürüyüşü gerçekleştirildi

Malatya'da yüzlerce kişi İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulme tepki için yürüyüş yaptı. Aynı zamanda Irak'ta saldırı sonucu şehit düşen askerlere de dua edildi. Yürüyüşte Filistin'deki bebek katliamına dikkat çekmek adına temsili kan bulaşmış beyaz kefenler taşındı. Yürüyüş sonunda yapılan konuşmalarda terör kınandı ve İsrail'in işgali ve zulmüne karşı ses çıkarılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca Filistin'de yaşanan soykırımın durdurulması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiği ifade edildi. Eyleme çeşitli STK'lar, belediye başkanı ve sağlık çalışanları da destek verdi. Son olarak şehitler ve Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Malatya’da İsrail’in Filistin’e yönelik zulmüne tepki göstermek amacıyla yüzlerce kişi yürüyüş düzenledi. Aynı zamanda, Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen PKK saldırısı sonucu şehit düşen askerler de dualarla anıldı.

Malatya’da, Filistin’e ve şehitlere destek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. Soykan Parkı’nda toplanan kalabalık, Türk ve Filistin bayraklarıyla birlikte İnönü Caddesi üzerinden yürüyerek terör örgütüne ve İsrail’e karşı tepkilerini sloganlarla dile getirdi. Yürüyüş sırasında çocuklar, Filistin’de katledilen bebeklere dikkat çekmek için sembolik olarak kan bulaşmış beyaz kefenleri taşıdı.

Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş, Malatya Park AVM önünde son buldu. Burada platform adına konuşma yapan Mesut Demir, “Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı askerlerimize şifa temenni ediyoruz” dedi.

Terörü lanetleyen Demir, “Hainlerin emperyalistlerin maşası olarak ülkemize zarar vermelerine izin vermeyeceğiz. Terör örgütlerinin arkasındaki kötü niyetli güçler, tüm insanlık için bir tehdittir. Teröristlere destek verenlerle Gazze’de soykırım yapanlar aynıdır. Bugün burada, teröre, emperyalizme ve Gazze’deki işgale karşı tek ses olmak için bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Demir ayrıca, Filistin’de 10 binden fazla sivilin, bunların içinde 7 bin kadın ve 10 bin çocuğun katledildiğine dikkat çekerek, “Vicdan sahibi herkesi uyandırmak istiyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin sorumluluk alması gerekmektedir. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler acilen harekete geçmeli, işgalci İsrail’in zulmüne dur demelidir. Filistin’de yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karşı uygulanması gereken yaptırımlar derhal hayata geçirilmelidir” dedi.

Etkinliğe çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi. Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve İsrail’i protesto etmek amacıyla haftalık sessiz yürüyüşler düzenleyen doktor ve sağlık çalışanları da eyleme destek verdi. Eylem sonunda şehitler ve Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

JASAT, 50 yıl kesinleşmiş hapis cezası alan bir kişiyi yakaladı

Sıradaki haber:

JASAT, 50 yıl kesinleşmiş hapis cezası alan bir kişiyi yakaladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.