h Dolar 34,0862 % 0.2
h Euro 38,1366 % 0.2
h Sterlin 45,4834 % 0.36
h Altın (Gr) 2.846,05 %0,61
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Manisa Büyükşehir İtfaiyesi, doğalgaz zehirlenmelerine karşı uyarıyor

Manisa Büyükşehir İtfaiyesi, doğalgaz zehirlenmelerine karşı uyarıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soba ve doğalgaz kullanımı kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı tedbirlerin önemini vurguladı. Doğalgaz kullanımında alınması gereken basit önlemleri anlatan İnal, doğal gaz kombi bacasının doğru bağlantısının yapılması, yetkisiz kişilerin tesisat müdahalelerinden kaçınılması ve taze hava girişini sağlayan menfezlerin kapatılmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, gaz sızıntılarını engellemek ve güvenlik riske oluşturmamak için dağıtım şirketine her türlü müdahalede bilgi verilmesi gerektiğini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, kış aylarının gelmesiyle birlikte soba ve doğalgaz kullanımı kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınması gereken tedbirler hakkında önemli uyarılarda bulundu. İnal, “Doğalgaz kullanımında alınacak basit önlemlerle hayati tehlike arz edebilecek kazaların önüne geçmek mümkün” dedi.

İnal, havaların soğumasıyla birlikte soba, şofben, kombi gibi cihazlardan kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmesi riskinin arttığına dikkat çekti. Doğalgaz kullanılan ortamlarda zehirlenmelerin asıl nedeninin tam yanmanın sağlanamamasından kaynaklanan karbonmonoksit gazı olduğunu belirten İnal, bu gazın zehirli olmadığını ancak kapalı alanlarda biriktiğinde oksijen miktarını azaltarak boğulmalara ve patlamalara neden olabileceğini söyledi.

Doğalgaz kullanan vatandaşların dikkat etmesi gereken hususları sıralayan İnal, tesisatlara kesinlikle müdahale edilmemesi, yetkisiz kişi ve kuruluşlara tamir ve bakım işlemlerini yaptırmamaları gerektiğini vurguladı. Gaz açma işleminden sonra yeni bir cihaz bağlanması durumunda gaz dağıtım firmasına bildirilmesi gerektiğini söyleyen İnal, menfezlerin kapatılmaması ve tesisatın düzenli bakımının yapılması gerektiğini belirtti. Bacaların kontrol edilmesi ve eskimiş bağlantı parçalarının yenilenmesine de dikkat çeken İnal, lodoslu havalarda baca çekişinin olumsuz etkilenebileceğini ve gaz sızıntısına karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

İtfaiye Dairesi Başkanı İnal, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir doğalgaz zehirlenmesi vakasına da değinerek, doğru bağlantı yapılmaması ve doğal gaz kullanımına başlanmasından dolayı yaşanan kazalara dikkat çekti. Dağıtım şirketinin onayı olmadan doğal gaz kullanılmamasını, müdahalelerin sertifikalı ve yetkili kişiler tarafından yapılmasını ve her türlü müdahalenin dağıtım şirketine bildirilmesini önemle vurgulayan İnal, vatandaşların güvenlik önlemlerine dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Zonguldak’ta terör karşıtı eylem ve Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlendi.

Sıradaki haber:

Zonguldak’ta terör karşıtı eylem ve Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlendi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.